Sestdien, 10.jūnijā, kad ar izrādi "Precības" tika slēgta Liepājas teātra 110. jubilejas sezona, skatītāji uzzināja Liepājas Kultūras pārvaldes rīkotās aptaujas rezultātus.

Aptauja tiek rīkota jau desmito gadu pēc kārtas, lai uzzinātu skatītāju viedokli par teātra sezonu – ikviens tika aicināts nobalsot par labāko iestudējumu un aktieriem. Balsojumā piedalījās gandrīz 600 skatītāji. Rezultātus paziņoja Liepājas Kultūras pārvaldes kultūras projektu vadītāja Elita Medne.

Vērā tika ņemts elektroniskais balsojums, balsojums teātrī un koncertzālē "Lielais dzintars", kā arī četru teātra kritiķu viedoklis, informē Liepājas teātra literārā padomniece Zanda Borga.

Par labāko aktrisi tika atzīta Inese Kučinska, par labāko aktieri – Rolands Beķeris, par labāko aktrisi otrā plāna lomā – Anete Berķe, bet par labāko aktieri otrā plāna lomā – Gatis Maliks. Par šīs sezonas veiksmīgāko Liepājas teātra izrādi skatītāji atzina režisora Sergeja Zemļanska iestudēto komēdiju bez vārdiem "Precības". Otro vietu skatītāju balsojumā ieguva režisora Dž.Dž.Džilindžera iestudējums "Platonovs un viņa sievietes", bet trešo Alekseja Girbas veidotā izrāde "Vecās dāmas vizīte".

Savukārt jau nākamnedēļ savu vērtējumu par sezonu izteiks arī teātra kritiķi un eksperti, paziņojot šīs sezonas "Spēlmaņu nakts" nominācijas. Šogad teātru darbu vērtēja eksperti – Silvija Radzobe, Edīte Tišheizere, Valda Čakare, Henrieta Verhoustinska un Atis Rozentāls.