Sestdien, 7. jūlijā, no pulksten 12 līdz 16 galerijā "Romas dārzs" Zivju ielā 3 ikviens interesents aicināts uz tikšanos ar mākslinieku Vilni Bulavu.

Tikšanās laikā būs iespēja apskatīt izstādi, pozēt māksliniekam un saņemt zīmētu oriģināldarbu – portretu karikatūras stilā, kā arī vērot karikatūras tapšanas procesu.

Galerijā "Romas dārzs" līdz 4.augustam skatāma mākslinieka Viļņa Bulava karikatūru izstāde "Avīžu bildītes". Izstādē ir mākslinieka atlasīti 93 oriģinālzīmējumi, kas pēdējo desmit gadu laikā bijuši publicēti laikrakstā "Kursas Laiks" un interneta portālā "IrLiepāja". Savās karikatūrās mākslinieks ar humoru, asi un precīzi attēlo dažādas sadzīves un politiskās situācijas, iemūžina laikabiedrus, politiķus un sabiedriskus darbiniekus.

Kariktūras aizsākumi meklējami jau antīkajā mākslā. Karikatūra ir tēlotājmākslas žanrs, kurā izmanto satīras, humora, šarža un groteskas elementus. Karikatūrā mākslinieks apzināti pārspīlē attēlojamā cilvēka raksturīgākās īpašības, īpatnības ārējā izskatā vai kādu sadzīvisku situāciju.

Vilnis Bulavs dzimis Liepājā. Šeit arī uzsācis pirmās skolas gaitas. Māksliniecisko izglītību ieguvis J. Rozentāla Rīgas mākslas vidusskolā un Latvijas Mākslas akadēmijā, kur absolvējis grafikas nodaļu, kā arī ieguvis mākslas maģistra grādu. Paralēli radošajam darbam ir ilggadējs mākslas priekšmetu pasniedzējs.

Vilnis Bulavs strādā akrila, akvareļa, pasteļa un dažādās grafikas tehnikās. Vislabprātāk viņš glezno dabā, tādēļ labprāt piedalās plenēros Liepājā, Aizputē un citās pilsētās. Mākslinieks izstādēs piedalās no 1994. gada. Ir bijušas personālizstādes Rīgā, Liepājā, Aizputē, Limbažos un citviet Latvijā.

Mākslinieks darbojas grāmatu grafikā. Radījis karikatūras un ilustrācijas dažādiem Rīgas preses izdevumiem, tai skaitā "Nedēļas Pulss", "Jaunā Avīze", "Klubs", "Ievas Veselība" u.c. Viļņa Bulava karikatūras presē tiek publicētas kopš 1999. gada. Ilgstošākā sadarbība kopš 2004.gada māksliniekam ir ar reģionālo laikrakstu "Kursas Laiks" un internetportālu "IrLiepāja.lv". Vilnis Bulavs zīmē šaržus dažādos pasākumos.

Iepazīties ar viņa darbiem var interneta vietnē www.bulavalapa.lv.

Mākslinieka zīmētās ekspreskarikatūras cena ir 5 eiro, lai piedalītos pasākumā, nepieciešama iepriekšēja pieteikšanās, zvanot 29489547.

Izstādes apskates cena pieaugušajiem ir 2,50 eiro, studentiem, pensionāriem – 1,00 eiro, bērniem, skolēniem – bez maksas.

Galerijas darba laiks no otrdienas līdz piektdienai pulksten 11–18, sestdienās pulksten 11–16.