Draudzīgā svētku gaisotnē piektdien, 2.decembrī, Liepājas latviešu biedrības nama galerijā biedrība "Mākslas kolēģi" atklāja savu kopizstādi, kas veltīta biedrības desmit gadu pastāvēšanas jubilejai, kura gan svinama tikai nākamgad. Jubilārus sveica gan nama saimnieki, gan Liepājas dzejnieki, ar kuriem "Mākslas kolēģus" līdz šim saistījusi cieša sadarbība, gan kolēģi, tostarp salona "Ludviķis" īpašnieks Aivars Kleins, pauzdams apbrīnu par iespaidīgo biedrības paveikto darbu sarakstu. Nedēļas nogalē izstādi apmeklēja arī Palangas kūrorta muzeja kultūras pasākumu vadītāja Audrone Levickīte-Bumbuliene, ar kuru "Mākslas kolēģus" saista cieša sadarbība.


Izstādē "Mainīgie 10" ar saviem darbiem pārstāvēti 16 no pašreiz biedrībā esošajiem 19 biedriem, no kuriem katrs bija īpaši gatavojies jubilejas izstādei. Kopumā apskatāmi 35 dažādu žanru, dažādu noskaņu un dažādās tehnikās tapuši darbi – gleznas, akvareļi, pasteļi, instalācijas utt. Kā skaidroja viens no "Mākslas kolēģiem" un vienlaikus biedrības dibinātājs un pirmais vadītājs Pēteris Taukulis, tāda ir biedrības politika, veidojot izstādes, – nenoraidīt nevienu kolēģi un akceptēt viņa paša veikto atlasi pirms piedāvāt kādu savu darbu kopizstādei. Īpaši priecīgs par to bija mākslinieks Adrians Pese, jo – ko iesākt ar "Depresiju"? Aiznest uz izstādi! Bet, ja darbs nebūtu pieņemts, tad nekas cits neatliktu, kā pašam palikt kopā ar "Depresiju".


Biedrības vadītāja Ilze Eniņa atzina, ka "izstādes kopskats ir gana raibs un dažāds, tāpat kā katrs autors, un tas arī ir tas,  ar ko biedrība var lepoties".


Jubilejas izstāde iezīmē arī biedrības vadības maiņu – no Ilzes Eniņas rokām, kura biedrību vadīja pēdējos piecus gadus, to pārņems mākslinieks Vilnis Bulavs.


Izstāde būs apskatāma tikai līdz 1. Janvārim, tāpēc nepalaidiet garām!