Foto no Ināras Liepas personīgā arhīva.


Ceturtdien, 7. jūlijā, no 14 līdz 17 māksliniece-dizainere Ināra Liepa aicina uz aizraujošu meistarklasi, kuras laikā būs iespēja noklausīties nelielu lekciju par profesionālo leļļu mākslu un papīra leļļu vēsturi, kā arī piedalīties 3D papīra leļļu izgatavošanas meistarklasē, portālu irliepaja.lv informēja galerijas "Romas dārzs" vadīāja Ieva Anna Avotiņa.

Papīra lellēm ir būtiska nozīme plašajā leļļu pasaulē. Ar tām sāka spēlēties 17. gadsimtā un laika gaitā tās kļuva par iemīļotu rotaļu elementu. Sākotnēji tās izmantoja kā modes dāmām zīmētus apģērba paraugus jaunākām modes tendencēm Eiropā, bet 100 gadus vēlāk sāka izgatavot plašu piedāvājumu bērniem – uz kartona drukātas lelles, kuras papildināja papīra loksnes ar zīmētu leļļu garderobes detaļu klāstu. Ar tām patika spēlēties gan bērniem, gan šajā nodarbē labprāt iesaistījās arī auklītes un mammas, palīdzot izgriezt un sakomplektēt tērpus.


Mūsdienās joprojām papīra lelles ir trends, un meistarklasē apgūtās prasmes palīdzēs atraisīt fantāziju un izveidot dekoratīvu dizaina elementu telpas interjeram. Māksliniece


Ināra Liepa piedāvā izgatavot pašas autortehnikā izstrādātu 3D lelli ar šūnu bumbu, kuras pamatā tiks izmantots 19. gs. papīra lelles replikants.

Uz vietas varēs apskatīt senus modes žurnālus, papīra lelles un leļļu grāmatas no mākslinieces muzeja krājuma. Ierobežotā daudzumā iegādāties varēs arī katalogus un žurnālus par leļļu un Teddy lāču mākslu.

Aicinām gan pieaugušos, gan bērnus no 10 gadu vecuma. Pieteikumu meistarklasei aizpildīt līdz 30.jūnijam ŠEIT.


Vietu skaits ir ierobežots! Visi materiāli darbam būs uz vietas. Vēlams līdzi paņemt vienīgi šķēres!

Dalības maksa meistarklasē – 15 eiro.

Uz lekciju aicināts ikviens, iepriekš piesakoties (zvanīt – 26011800).



Foto no Ināras Liepas personīgā arhīva.


Par mākslinieci
Ināra Liepa ir māksliniece un dizainere. Šīs divas šķautnes apvienojot vienā, paralēli saviem ikdienas darbiem kopš 1990. gada, viņa aktīvi nodarbojas ar profesionālo leļļu mākslas virzienu, kā arī tā prezentēšanu Latvijā un ārpus robežām. Viņa ir Eiropas profesionālā leļļu mākslas festivāla organizētāja. Lai arī 2008.gadā Rīgā izveidotajam Leļļu Mākslas muzejam pēc 4 gadiem nācās zaudēt telpas, tas ieguva ceļojošā leļļu mākslas muzeja statusu ar izstādes nosaukumu "Kofermājiņu ceļojums". Tā ir paudusi Latvijas bērnības mantojumu daudzās Eiropas valstīs.


Māksliniece ir vairāku izstāžu kuratore un darbu autore. Kopā ar līdzautoru Uldi Liepu veidojusi dažāda formāta iztsādes, pieteikusi savu dalību tajās ne tikai Latvijā, bet arī Lietuvā, Igaunijā, Polijā, Krievijā, Zviedrijā, Somijā, Vācijā, Nīderlandē, Azrbaidžānā, Japānā, ASV.

Līdz 14. augustam galerijā "Romas dārzs" atpskatāma Ināras Liepas personālizstāde ‘’Laika spēles".

PASĀKUMA PROGRAMMA
Pulcēšanās galerijā "Romas dārzs", Zivju ielā 3, Liepājā no (13.45 – 14.00)

1.daļa (14.00 – 14.45)
Bezmaksas lekcija

2. daļa (15.00 – 17.00)
Papīra leļļu meistarklase
Kafijas pauze