Liepājas koncertzālē "Lielais Dzintars" svētdien, 1.novembrī, gaidāms īpašs notikums – grupas "Pērkons" koncertprogrammas "Cilvēk, tu esi!" ietvaros pēc vairāk nekā 35 gadiem savā dzimtajā pilsētā atgriezīsies Imanta Kalniņa, Jura Kulakova un Jura Sējāna rokoratorija "Kā jūra, kā zeme, kā debess". Koncerta sākums – pulksten 19.

Lai gan sarakstīta Rīgā, tomēr tieši Liepājā, leģendārajā koncertdārzā "Pūt, vējiņi!", rokoratorija 1984.gadā piedzīvoja savu pirmatskaņojumu,

ļaujot grupai "Pērkons" par spīti padomju konjunktūras žņaugiem ar triumfāliem panākumiem  atgriezties uz skatuves pēc pirmā aizlieguma.

Rokoratorija skanēs grupas "Pērkons" radītās Māra Čaklā 80 gadu jubilejas koncertprogrammas "Cilvēk, tu esi!" pirmajā daļā, bet otrajā skanēs skaistākie dziedājumi no Jura Kulakova un Māra Čaklā 2002.gada rokoperas "Čigāns sapnī". Koncertprogrammas īpašie viesi ir Latvijas Nacionālā teātra aktieris Egils Melbārdis, mūziķe, multimāksliniece Elizabete Balčus un dziedātāja Annija Putniņa. Turklāt šis būs vienīgais koncertprogrammas tūres koncerts, kurā satiksies visi trīs rokoratorijas mūzikas autori, jo pasākumu ar savu klātbūtni solījis pagodināt arī komponists Imants Kalniņš.

Rokoratorijas "Kā jūra, kā zeme, kā debess" pamatā ir Māra Čaklā 1981.gadā sarakstītā "poēma balsīs" ar tādu pašu nosaukumu, kas iekļauta 1982.gadā izdotajā dzejoļu krājumā "Kurzemes klade".


Oratorija tapa, kad tolaik aizliegtais "Pērkons" vērsās pie komponista Imanta Kalniņa ar aicinājumu radoši sadarboties,

un tās mūzikas autori ir Kalniņš, Kulakovs un "Pērkons" basģitārists Juris Sējāns.

Jura Kulakova rokopera "Čigāns sapnī" tika iestudēta 2002.gadā Daugavpils teātrī Harija Petrocka režijā. Poēmu mistēriju "Čigāns sapnī" Māris Čaklais rakstīja vairāku gadu garumā un tā ir viens no pēdējiem dzejnieka darbiem. Galvenās lomas iestudējumā dziedāja Ieva Akuratere, Niks Matvejevs un Nacionālā teātra aktieris Egils Melbārdis, kurš par Jāņa lomu šajā iestudējumā saņēma "Spēlmaņu nakts" balvu kā labākais jaunais aktieris.  Koncertprogrammā skanēs rokoperas spilgtākie dziedājumi, ko izpildīs "Pērkons", kā arī Ieva Akuratere, Latvijas Nacionālā teātra aktieris Egils Melbārdis, Elizabete Balčus un Annija Putniņa.

Biļetes uz koncertprogrammas "Cilvēk, tu esi!" koncertu var iegādāties "Biļešu paradīzes" kasēs un www.bilesuparadize.lv