Šobrīd Latvijas 1. rokkafejnīcas ikdienas ritms ir mazliet citāds, kā ierasts. Smaržo pēc krāsas, klaudz āmuri un rūc zāģi. Rokkafejnīca gatavojas jubilejas svinībām un savas pastāvēšanas 10. sezonai.

 Jauno sezonu tā uzsāks gan ar jaunumiem interjera abos stāvos, gan ar jauniem pasākumiem visas sezonas garumā. Uz laiku durvis ir aizvēris mūzikas klubs "Pablo", taču tas nebūt nenozīmē, ka pasākumu kļūs mazāk.
Rokkafejnīcas 2. stāvā tiek būvēta jauna skatuve, veidotas jaunas un atjaunotas jau esošās mūziķu relikviju ekspozīcijas. Rokkafejnīcas pirmajā stāvā tiks papildināta grupas "Līvi" ekspozīcija un pirmo reizi ļaužu apskatei tiks izliktas nu jau Mūžības skatuvēs spēlējošā Latvijas roka ministra Jāņa Groduma lietas. Tās rokkafejnīcas muzejam lietošanā nodeva māksliniece Elita Patmalniece.

Otra vērienīgākā no jaunajām relikviju ekspozīcijām būs veltīta grupai "Tumsa" un Mārtiņam Freimanim. Tajā tiks izstādītas gan fotogrāfijas, gan Mārtiņa šūpuļkrēsls, gan iegūtās balvas un skatuves tērpi.
Visi iecerētie darbi pilnībā tiks pabeigti līdz 8. oktobrim, kad Latvijas 1. rokkafejnīcaa svinēs savas pastāvēšanas 9 gadu jubileju. Jau ziņots, ka jubilejas svinībās piedalīsies mūziķi Igo, Olga, Ivo Fomins, grupas "Putnu balle" dalībnieki, Elviss Grodums, Emīls Dreiblats, Jānis Daugalis, Ainars Virga, Normunds Kalniņš un citi. Draugu koncertā pirmo reizi piedalīsies dziedātāja Aija Andrejeva. Vakaru turpinās mūziķu Rolanda Ūdra un Ilonas Balodes jaundibinātā grupa "The Stunners". Viņus nomainīs grupas "Willow Farm" mūziķi, kuri svinētājus priecēs gan ar savām, gan pasaulē populāru roka dziesmu kaverversijām.

Maija Kalniņa, Latvijas 1. Rokkafejnīcas mūzikas pasākumu rīkotāja