8. martā viesnīcas "Promenāde" Hika zālē pirmo reizi tika pasniegta Liepājas pašvaldības Gada balvu kultūrā, kura šogad piešķirta Liepājas teātrim.

Balvu – Ls 3000 – par izciliem sasniegumiem un spožiem iestudējumiem 2011.gadā pasniedza domes priekšsēdētājs Uldis Sesks un priekšsēdētāja vietniece Silva Golde, saņēma – Liepājas teātra valdes loceklis Herberts Laukšteins.

Žūrija, kuru vadīja Silva Golde, šogad vienbalsīgi lēma, ka Gada balva kultūrā jāpiešķir Liepājas teātrim par izciliem sasniegumiem Latvijas profesionālo teātru skatē „Spēlmaņu nakts”, Krievijas teātru festivālā „Zelta Maska” un spožiem iestudējumiem 2011. gadā. Žūrijas lēmumu akceptēja arī domes Kultūras komisija.

Liepājas Gada balvu kultūrā pašvaldība iedibināja, lai novērtētu un veicinātu izcilus sasniegumus kultūrā, sekmētu jaunas, radošas idejas, kā arī spodrinātu Liepājas kā kultūras pilsētas tēlu Latvijā un ārpus tās robežām. Šogad tika saņemti 15 pieteikumi par 11 Gada balvas kandidātiem.

Visi pieteiktie – producente Maija Kalniņa (par pasākumu cikla „Dzīve kā rokenrols” un Mārtiņa Freimaņa piemiņas koncertu organizēšanu 2011. gadā), producents Uldis Akselrods – par sekmīgu starptautiskā vasaras festivāla „Summer sound Liepaja” izveidi un norisi 2011. gadā, mākslinieks Aivars Kleins – par kvalitatīvu starptautiskā glezniecības plenēra „Mūzu hepenings” vadību un norisi 2011. gadā, folkloriste Solveiga Pētersone – par izciliem sasniegumiem folkloras tradīciju popularizēšanā 2011. gadā, dzejniece Ļubova Solovjova – par Liepājas dzejas popularizēšanu daudzvalodu almanahos un dzejoļu krājumos 2011. gadā, aktrise Inese Kučinska – par spožu sniegumu Liepājas teātrī, neviltotu Latvijas skatītāju atzinību un Liepājas teātra vārda spodrināšanu 2011. gadā, aktieris Kaspars Gods – par „Goda teātra” izveidi un veiksmīgu darbību 2011. gadā, zvanu kora „Campanella” vadītāja Astra Ziemele – par veiksmīgu darbību un Liepājas tēla spodrināšanu 2011. gadā, deju studijas „Extra” vadītāja Dina Pauzere – par spožiem panākumiem starptautiskos mūsdienu deju festivālos Latvijā un pasaulē un Liepājas vārda popularizēšanu 2011. gadā, cirka „Beztemata” vadītāja Solvita Sudmale – par inovatīvu ideju projekta „Kultūras tramvajs” īstenošanā un aktivitāti pilsētas pasākumos 2011. gadā – saņēma Liepājas domes Pateicības rakstu.

Īpaši tika godināta un sveikta Latvijas Mūzikas ierakstu Gada balvas ieguvēja dziesminiece Austra Pumpure.