Laikraksts „Kultūras Diena” vēsta, ka Dienas gada balvai kultūrā izvirzīta arī Liepājas teātra izrāde “Stavangera” (Pulp People), kuru iestudējis režisors Konstantīns Bogomolovs.

Dienas gada balvai kultūrā tiek izvirzīti kvalitatīvi un pārsteidzoši mākslas fakti.

“Stavangera ir kā aukstuma pote – stindzinoša un nežēlīga, sirreāla un tieša vienlaikus. Krievijā populārais režisors Konstantīns Bogomolovs Liepājas teātrī ļāvies tam, kam reti ļaujas Maskavā, – teātra eksperimentam ar skatītājiem un aktieriem, pēdējiem pierādot, ka tie spēj strādāt Eiropas augstākajā līmenī. Skatītāji caur provokācijām (tabu pārkāpumi un necenzēta leksika ir mazākās no tām) uzzina, cik šausminošas var kļūt visikdienišķākās lietas un cik atsvešināti var uz tām raudzīties,” minēts laikrakstā.

Nominācijas izvirza īpaši izveidota žūrija: kinokritiķe Dita Rietuma, muzikoloģe Inese Lūsiņa, teātra un kino kritiķis Normunds Naumanis, pielikuma Kultūras Diena redaktore Undīne Adamaite, Dienas žurnālists un rakstnieks Osvalds Zebris, mākslas zinātniekam EduardsKļaviņš, mākslas kritiķis Vilnis Vējš un teātra kritiķe Henrieta Verhoustinska.

Tuvākās izrādes: 27.01. un 16.02 Liepājas teātrī, 22. un 23. 02. Rīgas Krievu drāmas teātrī, 3. un 4. martā festivālā “Zelta Maska” Maskavā.