Piektdien, 26. janvārī, pulksten 18 kultūras namā "Wiktorija", Liepājā, Graudu ielā 36/38, ikviens aicināts noskatīties versiju par antiutopiju, kustību izrādi "Baiļu labirints".

Pēc tās notiks diskusija par izrādē atainoto – dažādām problēmsituācijām jauniešu un paaudžu starpā. Ieeja pasākumā ir bez maksas, informē biedrības "Liepājas Modes un Mākslas Studija" sabiedrisko attiecību speciāliste Kristīne Timermane.

Izrādi "Baiļu labirints" organizē biedrība "Liepājas Modes un Mākslas Studija". Idejas autore un uzveduma režisore ir 19 gadus jaunā Alvīna Jaremčuka, kas kopā ar studijas audzēknēm uz skatuves rāda piedzīvoto un novēroto – izrāde balstās uz patiesiem dzīves notikumiem. Galvenais mērķis ir sniegt izpratni par reālo, reizēm skaudro jauniešu ikdienu, viņu savstarpējām attiecībām, iederēšanos "sistēmā", savas vietas meklēšanu, izstumšanu un bezjūtīgu attieksmi. Ģimenēm izrāde liks aizdomāties, cik liela loma vecākiem ir savu bērnu dzīvēs.

"Mēs ļoti bieži apzināmies, ka apkārt notiek nepatīkamas lietas, bet izvairāmies par to runāt skaļi. Daļa cilvēku uzskata, ja manā ģimenē nekas tāds nav, tas mani neskar. Nevar jau zināt, kurā brīdī viss var mainīties! Aicinu ikdienas steigā nepalaist garām svarīgāko un vērtīgāko – piektdiena ir diena, kad par to varēsim padomāt," saka Liepājas Modes un Mākslas Studijas vadītāja un projekta organizatore Tatjana Jaremčuka.

Pēc izrādes sadarbībā ar Liepājas Bērnu un jaunatnes centra struktūrvienību "Jauniešu māja" un dažādu jomu ekspertiem – psiholoģi, sociālo pedagoģi, jaunatnes darbinieci, jauniešiem, projekta "Proti un Dari" koordinatori, skolotāju un resursu centra "Marta" Liepājas projektu vadītāju – skatītāji aicināti piedalīties diskusijā.

Jauniešu māja iesaistās diskusijas veidošanā, jo uzskata, ka ir svarīgi izrādē skartās tēmas neatstāt nepārrunātas. Diskusijas laikā būs iespēja uzdot jautājumus diskusijas dalībniekiem un uzklausīt viņu vērtējumu un pārdomas pēc izrādes noskatīšanās. "Ir būtiski pārrunāt izrādē redzēto!" uzsver Jauniešu mājas vadītāja Inga Laugale, "domāju, ka daudziem būs pārdomas un emocijas, redzot jaunietes interpretāciju par patiesi smagām tēmām. Bieži mēs izvēlamies paklusēt vai neiesaistīties, un šī būs reize, kad katram būs iespēja redzēto izanalizēt. Iespējams, ja kādam būs nākotnē saskare ar šādām situācijām, cilvēks iesaistīsies un nestāvēs malā." Diskusiju vadīs Antra Jakvoļeva.