Šogad Liepājas vizuālās mākslas izstādes "Liepājas mākslinieki Latvijas simtgadei" naudas balvu 1000 eiro vērtībā tika sadalīta diviem māksliniekiem: Mārim Dejus un Ilzei Karlsonei.

Š'\adi žūrija vēlējās pievērst uzmanību gan jauno tehnoloģiju iespējām mākslā, gan klasiskām mākslas izteiksmes formām.

Par veiksmīgu debiju un spēju atspoguļot romantisku ideju, izmantojot mūsdienu tehnoloģijas, balva 500 eiro vērtībā tika piešķirta Mārim Dejus, kura darbs „Kādā ostas pilsētā" uzrunāja žūriju ar klasisku stāstu jaunā formā un kvalitātē – virtuālajā realitātē. Lai eksponētu mūsdienu tehnoloģijās veidotos darbus, Liepājas muzejs pateicas Liepājas Universitātes mākslas pētījumu laboratorijai, kas sniedza saviem studentiem tehnisko atbalstu, lai skatītājiem būtu iespēja iepazīties ne tikai ar Māra Dejus, bet arī ar Paulas Ostupes darbiem.

Arī Ilzei Karlsonei tika piešķirta balva 500 eiro vērtībā par idejas skaidrību, krāsas svaigumu un mūsdienu sajūtu glezniecību darbā "Saule un vējš". Māksliniece žūrijas atzinību Liepājas vizuālās mākslas izstādēs saņem ne pirmo reizi.

Liepājas vizuālās mākslas izstādes "Liepājas mākslinieki Latvijas simtgadei" Liepājas kultūras pārvaldes balvu fondu 1000 eiro apmērā sadalīja žūrija, kuras sastāvā darbojās Latvijas Mākslinieku savienības priekšsēdētājs Igors Dobičins, Latvijas Mākslas akadēmijas mācībspēki, gleznotāji – asociētā profesore Vija Zariņa un profesors Kaspars Zariņš.

Liepājas Speciālās ekonomiskās zonas pārvaldes veicināšanas balva tika piešķirta Herbertam Erbam par darbu «Karostas stāsts II – Akmens asara», kas stāsta par Karostu, kura šobrīd ir SEZ aktuālās attīstības redzeslokā.

Liepājas muzeja Krājuma komisija mūsdienu mākslas krājuma papildināšanai iepirka divu mākslinieku darbus – Ilzes Karlsones "Rudens saulē" un Pētera Taukuļa "Kompozīcija bez nosaukuma".

Liepājas muzejs pateicas izstādes atbalstītājam laikrakstam "Kurzemes Vārds", kas savu specbalvu piešķīra Uldim Rubezim par darbu "Līmeņi I, II, III" un viesnīcai "Amrita", kas ļāva izcelt mākslinieci Agnesi Rudzīti par viņas taktilo darbu "Aiztikt drīkst nebaidīties" – māksla, kuru var baudīt pat neskatoties.

Žūrijas izvērtēšanas procesā vairāku mākslinieku darbi tika uzslavēti un par radošu sniegumu un darbu kvalitāti atzīmēti šādi mākslinieki – Liene Eltermane, Pēteris Taukulis, Jānis Judins, Krists Erbs un Paula Ostupe. Šie mākslinieki saņēma Liepājas teātra sarūpētās balvas.

Izstāde Liepājas muzejā skatāma līdz 6. janvārim. Ieejas maksa: 1,50 eiro pieaugušajiem, 1,00 eiro skolēniem, studentiem un pensionāriem. Bērniem līdz 7 gadu vecumam bez maksas.