Piektdien, 8.aprīlī, pulksten 11.30 Liepājas Universitātes aktu zālē notiks Pedagoģijas un sociālā darba fakultātes lektora Jura Pavītola grāmatas "Liecinieka spoguļportrets" atklāšana, informē LiepU galvenā sabiedrisko attiecību speciāliste Simona Laiveniece.

Autors par grāmatas ieceri, tapšanas procesu un saturu saka: "Par ko būs grāmata? Par "Līviem", par "Saimi", par mūzikas attīstību. Rakstīt biju iesācis jau sen. Ik pa brīdim kāds pavaicā – ko neraksti, jo notiek lietas, kam nevajadzētu notikt. Rakstu gan par "tiem laikiem", gan "šiem laikiem", nav ķēdes pārrāvuma. Liecinieks, jo liecinieks stāsta, ko redzējis. Tas nav viedoklis. Ja pats esi piedalījies notikumos, esi liecinieks. Tur būs notikumi, kas mani skāruši gan labā, gan sliktā nozīmē, vaina vienmēr ir mūsos pašos."

Jura Pavītola grāmatu "Liecinieka spoguļportrets" izdod apgāds "Jumava", grāmatnīcās to varam gaidīt jau šajās dienās, bet grāmatas atklāšanas svētkos būs gan autora stāstījums par tapšanas procesu, gan muzikāli priekšnesumi.

Autors saka: "Esiet laipni gaidīti grāmatas atklāšanas pasākumā!"