Sestdien, 13. jūnijā, kad ar izrādi "Indulis un Ārija” tika slēgta Liepājas teātra 108.sezona, skatītājiem kļuva zināmi Kultūras pārvaldes rīkotās aptaujas rezultātus, informē Liepājas teātris.

Aptauja tiek rīkota jau astoto gadu pēc kārtas, lai uzzinātu skatītāju viedokli par teātra sezonu – ikviens tika aicināts nobalsot par labāko iestudējumu un aktieriem. Rezultātus paziņoja Liepājas Kultūras pārvaldes vadītājs Juris Jirgens.

Vērā tika ņemts elektroniskais balsojums, balsojums teātrī, kā arī piecu teātra kritiķu un zinātnieku viedoklis.

Par labāko aktrisi tika atzīta Inese Kučinska, par labāko aktieri – Egons Dombrovskis, kurš šajā sezonā saņēmis arī Harija Liepiņa balvu un Liepājas gada balvu kultūrā, bet par labāko aktrisi otrā plāna lomā – Anete Berķe, par labāko aktieri otrā plāna lomā – Gatis Maliks. Par šīs sezonas veiksmīgāko Liepājas teātra izrādi skatītāji atzina režisores Lauras Grozas-Ķiberes iestudēto Džordža Orvela utopisko realitāti "1984”. Otro vietu skatītāju balsojumā ieguva režisora Sergeja Zemļanska iestudētais "Indulis un Ārija”, bet trešo Jana Villema van den Bosa pasaka pieaugušajiem "Zelta pods”.

19.jūnijā savu vērtējumu par sezonu izteiks arī teātra kritiķi un eksperti, Dailes teātra kafejnīcā "Epikūra dārzs” paziņojot šīs sezonas "Spēlmaņu nakts” nominācijas.

Šogad teātru darbu vērtēja eksperti – Undīne Adamaite, Mārīte Gulbe, Zane Radzobe, Ieva Rodiņa un Maija Svarinska.