Sestdien, 29. februārī, Latvijas Radio 1 raidījuma Kultūras Rondo tiešraidē no "Latvijas Grāmatu izstāde 2020" Liepājas Kultūras pārvaldes vadītājs Juris Jirgens saņēma atzinības rakstu "Grāmatizdevēju draugs" par izdevējdarbības veicināšanu un lasīšanas tradīcijas nostiprināšanu, organizējot tādus pasākumus kā Egona Līva piemiņas balvu "Krasta ļaudis" un Voldemāra Caunes balvu "Gada bibliotekārs darbā ar bērniem un jauniešiem", informē Kultūras pārvaldes attīstības projektu vadītāja Daira Bērtule.

"Šogad, apbalvojot grāmatizdevēju draugu, gribējām paskatīties, kas ir tās pašvaldības, kuras ne tikai ir bagātas ar dažādiem kultūras objektiem un notikumiem, bet arī prot šos notikumus un savas vērtības celt saulītē. Apspriežoties Latvijas Grāmatizdevēju asociācijas valdē, pirmā kura nāca prātā ir Liepāja. Pilsēta, kurai vienīgai ārpus Rīgas ir sava rakstnieku savienības nodaļa, pilsēta, kura apzina visas Latvijas labākos bibliotekārus un kuri jau deviņus gadus pasniedz arī savu balvu rakstniekiem un grāmatu autoriem," uzsvēra Latvijas Grāmatizdevēju asociācijas valdes priekšsēdētāja Renāte Punka

"Mēs pateicamies par augsto novērtējumu un bez kautrēšanās teikšu, ka Liepājas pilsēta šo balvu un atzinību ir pelnījusi. Mēs ļoti apzināti jau vairāk kā desmit gadus atbalstam Liepājas literātus un literātus, kuri Liepājā grib realizēt projektus.  Turklāt  darām to ar lielu gandarījumu, jo redzam, ka tiek sasniegti ļoti labi rezultāti," norāda Liepājas Kultūras pārvaldes vadītājs Juris Jirgens. 

Latvijas Grāmatizdevēju asociācija jau vairākus gadus organizē Latvijas Grāmatu izstādi starptautiskajā izstāžu centrā Ķīpsalā. Izstādes virsmērķis ir nostiprināt Latvijas sabiedrībā apziņu, ka lasīšana ir ikviena pilsoņa ikdienas sastāvdaļa, kas uzlabo dzīves kvalitāti un veido radošāku , konkurētspējīgāku sabiedrību, ceļ tās pašapziņu, stiprina morāli un nacionālo garu. Līdzās grāmatu tirgum un plašai kultūras programmai dažādu vecumu cilvēkiem Latvijas Grāmatizdevēju asociācija pasniedz balvu "Grāmatizdevēju draugs".