Kā portālu informēja Liepājas teātra valdes loceklis Herberts Laukšteins, žūrija pieņēmusi lēmumu, kāds izskatīsies starptautiskā bērnu un jauniešu festivāla "OLA” logotips.

Logo konkursā, kuru teātris izsludināja februāra sākumā un kas noslēdzās 29.februārī, iesniegti vairāk nekā desmit darbi, pastāstīja Laukšteins. Kā vispiemērotāko žūrija vakar atzinusi Uģa Kaugura iesūtīto "olu”.

 Jau rakstījām, ka 2012. gada oktobrī Liepājas teātris sadarbībā ar Starptautisko bērnu un jaunatnes teātra mākslas asociāciju (ASSITEJ) rīkos starptautisku bērnu un jauniešu festivālu "OLA”.

Izsludinot festivāla logo konkursu, par pamatu tika izmantota vārdu spēle, jo OLA-i piemīt ambivalenta daba – OLA kā ola, no kuras izšķiļas brīnums, un OLĀ! – kā sveiciens, kurā pieaugušais sveic bērnu mākslas pasaulē.

Festivāla organizētāju vīzija par nosaukumu "OLA” bija sekojoša: "Izšķilšanās ir vienīgā apsveicamā destrukcija dabas norisē. Olas čaumala, gluži kā priekškars, atveras. Labdien! Mēs vēlamies, lai tu, mazais, ienāktu mākslas pasaulē kā gaidīts draugs. Pieaugušie, kuru profesija ir teātris, domā par tevi. Nāc, vērtē, skaties īpaši tev veidotās tavas pirmās izrādes. Lai no baltajām olu čaumalām izlobās tavas dzīvīgās acis un priecīgie smiekli! Lai Liepājas teātris un pilsēta uz dažām dienām pārvēršas par mākslas inkubatoru bērniem un jauniešiem – topošajiem gudrajiem, prasīgajiem skatītājiem!”

P.S.

Teātris atvainojas logo autoram par sāktotnēji kļūdaino viņa vārda rakstību.