Jaunie mākslinieki tiek aicināti piedalīties vinila plates dizaina izveides konkursā, iegūstot iespēju tikt pie galvenās balvas – uzvarētājs saņems 300 eiro naudas balvu un dalībnieka radītais mākslas darbs tiks izmantots 2022.gada vasarā gaidāmās svītas "A.S.N.S." vinila plates vizuālajam noformējumam, informē SIA "Liepaja music" sabiedrisko attiecību speciāliste Laura Liepiņa.

Svīta "A.S.N.S." ir trompetista, aranžētāja un komponista Jāņa Ivuškāna jaundarbs, kura ierakstā piedalījies 2020. gadā izveidotais kolektīvs LMO (Liepaja Music Orchestra), iesaistot gan jauniešus, gan profesionālus akadēmiskās un džeza mūzikas pārstāvjus. Svīta ir īpašs veltījums Latvijas rietumnieciskākajai pilsētai Liepājai, kas attēlo gan džeza mūzikas ielaušanos un nostiprināšanos vietējās muzikālajās tradīcijās, gan jaunā mūziķu kolektīva – LMO ienākšanu mūsu valsts kultūrvidē ar savu īpašo muzikālo "seju un tēlu". Šī mūzika simbolizē kaut kā jauna rašanos, ienākšanu jau auglīgā augsnē un kļūšanu par ko īpaši nozīmīgu un spēcīgu, sasaucoties arī ar asnu un tā filozofisko būtību.

Mākslas jomas skolēni, studenti un jaunie mākslinieki var iesaistīties plates tapšanas procesā, izveidojot vizuālo noformējumu šobrīd aktuālajam mūzikas nesējam - vinila platei. Konkursa ietvaros tiek gaidīti visu mākslas tehniku pārstāvji, radošas idejas un inovatīvi risinājumi, kas sasaucas ar svītas muzikālo materiālu un dramaturģisko attīstību. Pirmās kārtas dalībnieki līdz 30. novembrim ir aicināti iesūtīt savu dizaina ideju uz epastu info@liepajamusic.lv, savukārt, konkursa otrajā kārtā iekļuvušie darbi būs jāpilnveido, izstrādājot leibla (plates vidus uzlīmes) maketu un vāka dizaina uzmetumu.

Plašāku informāciju par konkursu var lasīt Liepaja Music mājaslapā.