Sestdien, 2. februārī, pulksten 14 Centrālās zinātniskās bibliotēkas 3.stāva lasītavā Ainas Pāvulītes tikko klajā nākušo dzejoļu krājumu "Vecenīte" atvērs viņas kolēģis Ēriks Kūlis.

Pati autore gan klāt nebūs, jo šoreiz to liedz veselība. 

"Savu "Vecenīti" uzrakstīju jau pirms gadiem piecpadsmit, bet līdz šim nebiju to izdevusi grāmatā. Šķiet, ka tagad pasaule kļuvusi drusku mierīgāka, un varbūt cilvēka roka pastiepsies arī līdz dzejai. Ej, nu, sazini..." portālam irliepaja.lv sacīja grāmatas autore, skaidrojot, kāpēc tomēr krājums izdots.

Kā jau noprotams no grāmatas apvāka, ko veidojis mākslinieks Uldis Baltutis, krājuma galvenās varones ir divas: vecenīte un filozfiski noskaņota vārna. Grāmatas aizmugurējam vākam izmantots Alda Kļaviņa draudzīgs zīmējums, Ainas Pāvulītes portrets, kas tapis 1995.gadā kāda literāra sarīkojuma laikā, un ko mākslinieks dāvinājis dzejniecei.

"Tas ir gandrīz kā stāsts dzejā, vārnas un vecenītas pārdomas un piedzīvojumi," par grāmatu saka Pāvulīte.

Krājums "Vecenīte" izdots Liepājas Universitātes izdevniecībā "LiePa", tā redaktors ir rakstnieks Ēriks Kūlis.

Aina Pāvulīte ir dzimusi 1942. gadā Priekulē. Viņas bērnības zeme ir Nīca. Lielāko darba mūža daļu strādājusi Liepājas rajona laikrakstā "Ļeņina Ceļš" un tā mantiniecē "Kursas Laiks". Savulaik ar literāro pseidonīmu Katrīna Bozis publicējusies žurnālā "Dadzis". 1982. gadā izdots dzejoļu krājums "Garais sauciens". Latvijas simtgadei Aina Pāvulīte veltījusi "Jāņa Rozes apgādā " izdoto atmiņu stāstu "Biju savā latviešu mētelītī tā pārsalusi..."