Cikla "Iegleznoti mūzikā" brīvdabas koncerts "Tango ritmos" tiks realizēts iepriekš plānotajā laikā  – 16.jūlijā, pulksten 19 "Romas dārza" iekšpagalmā, Zivju ielā 3, sniedzot koncerta apmeklētājiem klātienes kultūras pasākuma piedzīvošanas iespēju ierobežotā apmeklētāju skaita apmērā, kā arī ievērojot un veicot visus nepieciešamos drošības pasākumus.

Koncertcikla "Iegleznoti mūzikā" saturiskais veidols aizvien sevī ietver ideju par vizuālās mākslas un mūzikas savstarpējo sinerģiju, pievienojot vēl vienu šī brīža kultūrjomas pašvērtības stiprinošu aspektu – kultūras norises notikumu klātienē, bez patapinātās ekrānkultūras un attālinātības aspekta. Unikāls, dzīvs un klātesošs mākslas brīdis, kurā izpildītājmāksliniekiem sniegt, bet klausītājiem – saņemt vienreizējuma pilno koncertnorises notikumu.

Koncertā "Tango ritmos" mūziķu – Artūra Novika (akordeons), Jāņa Ivuškāna (trompete), Ritvara Garozas (taustiņinstrumenti), Sanija Bondara (sitaminstrumenti) un Mārtiņa Zālītes (bass) izpildījumā būs iespēja dzirdēt pasaules tango mūzikas žanra zelta griezumu, tostarp –  Astora Pjacollas "Oblivion", "Libertango", "Cafe 1930" un citu autoru opusos. Koncerta pievienotās vērtības ietvaram der akcentēt arī izvēlētās norises vietas unikalitāti – Liepājas sirdi ietverošo, itālisku noskaņu caurstrāvoto "Romas Dārza" iekšpagalmu un iespēju ikvienam vakara apmeklētājam izbaudīt arī vizuālās mākslas izstāžu ekspozīcijas turpat klātesošās galerijas "Romas dārzs" zālēs.

Akordeonists Artūrs Noviks ir plaša redzesloka mūziķis ar aktīvu darbību dažādos mūzikas virzienos. Starptautisku konkursu un festivālu laureāts, kurš kopš 2014.gada arī Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijas lektors. Dažādos projektos muzicējis kopā ar Latvijas Nacionālo simfonisko orķestri, LNSO Stīgu kvartetu, Latvijas Radio kori, kamerorķestri Sinfonietta Riga, kori "Kamēr...", pūtēju orķestri "Rīga".  Šobrīd ir ansambļa "Altera Veritas" un "Tango sin Quinto" dalībnieks, kā arī regulāri sadarbojas ar Latvijā populāriem skatuves māksliniekiem. Kādā intervijā par savām sajūtām par tango un Astora Pjacollas daiļradei raksturīgo mūziķis stāsta: "Arī mani šī mūzika paņem līdz sirds dziļumiem... Pjacolla vienmēr ļauj izpausties pašam mūziķim, jo tas, kā viņš raksta, bieži vien ir tikai skelets, karkass, kuru interprets pats var aizpildīt un būvēt, papildinot ar improvizāciju un savu radošo izpausmi, kurai atvēlēta liela vieta."

Pārējo mūziķu vidū 16. jūlija koncertā sastapsim sevi jau pierādījušos Liepājas un Ventspils mūziķus – Ģirtu Celmiņu, Saniju Bondaru, Mārtiņu Zālīti un viņu starpā arī Jāni Ivuškānu, kurš iezīmējams kā nesen jaundibinātā "Liepaja Music Orchestra" mākslinieciskais vadītājs, Liepājas Simfoniskā orķestra mūziķis, Liepājā norisošo "Jam Session"  un vasaras koncertprogrammu uz ezera "Liepaja Lake music" idejas iniciators un dalībnieks.

Visiem iepriekšminētajiem mūziķiem apvienojoties un veidojot saturiski un žanriski daudzveidīgas muzikālās programmas, izveidojusies sava "muzikālā seja", ietverot džeza mūzikas iezīmes, neatņemamas improvizāciju sadaļas, akadēmiskās mūzikas kanonus, kuru izvērtējumam un baudījumam būs iespējams ļauties arī ikvienam koncerta "Tango ritmos" apmeklētājam.

Uzsākot 2020.gadu, galerijas "Romas dārzs" telpās izskanēja pirmais koncertcikla "Iegleznoti mūzikā" koncerts "Citādā klasika", kā nākošais 16.jūlija vakarā skanēs brīvdabas "Tango ritmos", savukārt cikla noslēgums paredzēts programmas "Tautas dziesmu noskaņās" programmā 2020. gada rudenī, kurā sastapsim pavisam netipisku un reti atspoguļoto latviešu tautas dziesmu interpretāciju džeziskās noskaņās.

Biļetes uz koncertu "Tango ritmos" iespējams iegādāties "Biļešu Paradīzes" kasēs visā Latvijā un internetā bilesuparadize.lv. Biļetes cena ikvienam interesentam ir 7,20 eiro.

Koncertcikla norisi un realizāciju atbalsta Liepājas Kultūras pārvalde.