Papildināts. Kultūras pārvaldes vadītāja pienākumu veicējs Juris Jirgens portālam atzina faktu, ka divi no kultūras projektu konkursā iekļautajiem projektiem nav tikuši iekļauti vērtēšanā.

Kāpēc laikā iesniegtie, iereģistrētie un projektu konkursa kuratorei Kristai Kalnarājai nodotie biedrības „Literatūras kombains” divi projekti nav tikuši iekļauti žūrijas vērtēšanā, Jirgens skaidroja ar "cilvēcisku kļūdu".

Darbiniece, kura bija atbildīga par projektu konkursu un, pēc Jirgena teiktā, līdz tam šo pienākumu veica ar lielu atbildību un pienākuma apziņu, Kultūras pārvaldē vairs nestrādā.
„Esmu pārliecināts, ka šī ir pirmā un pēdējā reize, kad kaut kas tāds notiek,” sacīja Jirgens.

Papildināts. Krista Kalnarāja, kura administrēja šo konkursu, portālam sacīja: "Nav saprotams, kāpēc Jirgens apgalvo, ka projekti man nodoti. Neesmu šādus projektus saņēmusi, tāpēc arī tie nav reģistrēti. Ja projekti šobrīd ir atradušies, es nezinu, kur tie ir radušies. Turklāt kultūras projektu pieteikumus pieņem mēnesi, un desmit dienas no šī laika biju prom Amerikā."

Kultūras pārvaldes vadītāja pienākumu izpildītājs esot ticies ar biedrības „Literatūras kombains” pārstāvi Andru Manfeldi un pārrunājis iespējamos risinājumus.

Pēc Jirgena teiktā, vienu no „Literatūras kombaina” projektiem vēl esot iespējams iesniegt nākamajā konkursa kārtā vai Kultūrkapitāla fonda Kurzemes projektu konkursā, tāpat pārvalde arī vienmēr esot centusies atbalstīt talantīgo Liepājas literātu pirmās grāmatas (otrs „Literatūras kombaina” iesniegtais projekts), un centīšoties rast risinājumu arī šoreiz.

Jau rakstījām, ka Andras Manfeldes dibinātās biedrības „Literatūras kombains” divi Liepājas kultūras projektu konkursā iesniegtie projekti – jaunas, talantīgas liepājnieces pirmā dzejoļu krājuma izdošana un Stefana Ezras Dimitera koncerts – žūrijai izsniegtajos sarakstos bija pazuduši.