Liepājas Dizaina un mākslas vidusskolas zālē atklāta starptautiski atzīto keramiķu Ingūnas Skujas un Melisas Breidenas personālizstāde "Aci pret aci".

Izstāde būs skatāma līdz 15. maijam, kad Liepājā ieradīsies arī pašas mākslinieces, lai pasākuma "Zelta griezums" konferencē uzstātos ar lekciju "SkujaBraden: pagātne, tagadne, nākotne''.

Ilgus gadus Ingūna Skuja un Melisa Breidena savu daiļradi kopa ASV, kur izpildīja grandiozus pasūtījuma darbus un rīkoja izstādes galerijās Ņujorkā, Čikāgā, Losandželosā. Viņu radošie eksperimenti ieguva plašu starptautisku atzinību un tika publicēti četrpadsmit Amerikas keramikas grāmatās. Muzeji, galerijas un porcelāna entuziasti iepērk zīmola "SkujaBraden" darbus savām kolekcijām. Nu jau vairākus gadus mākslinieces dzīvo un strādā Latvijā, bet zīmola "SkujaBraden" darbi atrodas gan valsts, gan privātajās mākslas kolekcijās Austrālijā, Kanādā, Horvātijā, Dānijā, Dominikānas Republikā, Anglijā, Igaunijā, Francijā, Vācijā, Ungārijā, Itālijā, Korejā, Latvijā, Lietuvā, Nīderlandē, Norvēģijā, Zviedrijā, Šveicē, Krievijā un ASV. Mākslinieces turpina piedalīties starptautiskās izstādēs un pārdot savus darbus dažādās pasaules valstīs.

Visi mākslas darbi top Sērenē, kur abu mākslinieču lauku mājās iekārtota darbnīca. Mākslinieces strādā tandēmā, nedalot darbus.

Liepājniekiem būs iespēja tikties ar māksliniecēm 15. maijā, kad Liepājas Dizaina un mākslas vidusskolas zālē notiks konference "Nākotnes profesijas".

Pasākums "Zelta griezums" tika iedibināts ar mērķi runāt par radošo izcilību, par tiekšanos pēc ideālā, proporcionālā, skaistā.