Šodien, 26.maijā, pulksten 19 ar Imanta Kalniņa komponētu dziesmu koncertu tiešraidē no Liepājas koncertzāles "Lielais dzintars" tiks atzīmēta tautā mīlētā komponista dzimšanas diena. Koncertprogrammā "Kamēr vien gliemeži skrien" mūziķi Daumants Kalniņs un Kaspars Zemītis izpildīs gan mazāk zināmus, gan klausītāju iemīļotus Imanta Kalniņa skaņdarbus, informē SIA "Lielais Dzintars" Mārketinga un sabiedrisko attiecību daļas vadītāja Santa Margeviča.

Koncertuzvedums veidots kopā ar režisori Māru Ķimeli, tajā atspoguļojot ne vien Imanta Kalniņa mūzikas dažādību, bet arī atklājot Daumanta Kalniņa un Kaspara Zemīša muzikālo daudzveidību. Dziesmas no rotaļīgām pāriet domīgās, no līksmām kļūst intīmas. Tās programmai atlasīt palīdzēja komponists un diriģents Juris Vaivods.

Līdzās dziesmām izskanēs instrumentālie skaņdarbi obojas, klavieru un ģitāru spēlē. Koncertuzveduma tapšanā piedalījies arī pats Imants Kalniņš, daloties esejiskās pārdomās par laika ritējumu. Tās caurvīsies koncertuzvedumam, vienojot skaņdarbu radīšanas laiku ar šodienu.

Dzimšanas dienas koncerta filmēšana Lielajā zālē notiks, ievērojot visus drošības pasākumus. Koncertam ir noteikta biļetes cena mākslinieku un koncertzāles atbalstam – 7 eiro par vienu tiešraides pieslēgumu jeb "dzīvokļa biļeti", kad ar vienu biļeti koncertu var baudīt visi vienas mājsaimniecības iedzīvotāji.

Dzimšanas dienas koncerta tiešraidi ar Liepājas pašvaldības un Valsts kultūrkapitāla fonda atbalstu rīko SIA "Lielais Dzintars" sadarbībā ar Mūzikas namu "Daile". Plašāka informācija lasāma lielaisdzintars.lv.

Biļetes uz koncertu "Tiešraides koncerts. Imanta Kalniņa dzimšanas diena" nopērkamas un tiešraide skatāma interneta vietnēs bilesuparadize.lv vai lielaisdzintars.lv.