Liepājas Mūzikas, mākslas un dizaina vidusskola (LMMDV) piektdien 3.februārī, koncertzāles "Lielais dzintars" 2. stāva galerijā pulksten 19.30 aicina apmeklēt mūzikas pasākumu "Jam Session". Šoreiz pasākuma īpašie viesi būs Denisa Paškeviča Trio un Sebastians Studņickis, informē LMMDV.

"Jam Session" mūzikas vakara koncepts veidots kā džeza mūzikas, improvizācijas pasākums brīvā, nepiespiestā atmosfērā. Pirmajā daļā uzstāsies uzaicinātie viesmākslinieki, izpildot koncertprogrammu "Code of Ethics". Pasākuma otrajā daļā pievienosies LMMDV Populārās un džeza mūzikas nodaļas audzēkņi, izpildot brīvās improvizācijas. Muzikālo vakaru apmeklētājiem "Jam Session" laikā ir iespēja labāk iepazīt džeza mūziku, izglītoties šajā jomā un iepazīt Latvijā un Eiropā pazīstamus māksliniekus.

Mūziķu sastāvs: Deniss Paškevičs (tenora saksofons, flauta, modulārie sintezatori), Sebastians Studņickis(trompete, klavieres, elektroniskie instrumenti), Artis Orubs (sitaminstrumenti), Edvīns Ozols (elektro un akustiskais bass) un Jānis Ozoliņš (skaņas režija).

Grupas līdera, daudzkārt starptautiski atzīta džeza mūziķa, saksofonista un pedagoga vārds īpašus komentārus neprasa. Savukārt trio sevi ir pierādījis ilgtermiņa radošā darbībā. Denisa Paškeviča Trio ir fundamentāls Latvijas džeza paraugs. Viens no retajiem mūziķu sastāviem, līdzīgi kā pats grupas līderis, ir iekļauts Eiropas džeza mūzikas ģenealoģiskajā kokā kā sava virziena mūzikas pamatlicējs. Šo mūziķu apvienības skanējuma raksturojošie vārdi ir "revolucionārs un harizmātisks". Ansambļa stilistika ir eklektiska ar skaidri nolasāmiem starp žanru elementiem. Droši var teikt, ka Denisa Paškeviča Trio lieliski atspoguļo šī laikmeta mūzikas, mākslas un sabiedrības komunikācijas tendences.

Būtisks šī koncerta notikums ir starptautiski atzīta vācu trompetista, producenta un komponista Sebastiana Studņicka dalība koncertā. Sebastian ir Xjazz mūzikas festivāla vizionārs un ietekmīga figūra Vācijas džeza pasaules tirgū. Šādā konfigurācijā mūziķi uzstāsies pirmoreiz un tas ir lielisks turpinājums, nu pat jau gandrīz 20 gadu sadarbībai starp Sebastianu un Denisu starptautiskās mūzikas skatuves kontekstā.

Koncertā klausītāji dzirdēs Arta Oruba sitaminstrumentu meistarību, Edvīna Ozola ugunīgo temperamentu, Denisu Paškeviču kā saksofonistu, modulāro sintēzistu, grupas līderi un, protams, Sebastiana trompeti, klavierspēli un arī elektroniskus instrumentus.

Koncerts būs lielisks dialogs stars mūziķiem un auditoriju. Galvenais koncerta saturs ir jaunais Denisa Paškeviča Trio audio ieraksts, kas iemūžināts 180 gr vinila platē "Code Of Ethics" un ir pieejams arī digitālā formātā "Riga Room Records" digitālajās vietnēs. Tā ir akustiska mūzika ar elektroniskas mūzikas elementiem, mūsdienīgs džezs ar lielu daļu atvēlētu brīvas improvizācijas skaņu telpai.

Ieeja pasākumā ir bez maksas. Organizē: MIKC Liepājas Mūzikas, mākslas un dizaina vidusskola sadarbībā ar "Riga Room Agency". Pasākumu atbalsta SIA "Lielais dzintars" un Gētes institūts Latvijā.