Jūlijā Liepājas koncertu apmeklētāji un pilsētas viesi Sv. Trīsvienības katedrālē varēja noklausīties četrus brīnišķīgus koncertus, kuros skanēja dažādu laikmetu mūzika. Programmas izvēlējās pazīstami Latvijas mākslinieki Ilze Reine (ērģeles) un Ilze Grēvere-Skaraine (soprāns), Larisa Carjkova (ērģeles) un Monta Martinsone (soprāns), Vita Kalnciema (ērğeles) un Laura Purena (soprāns), Jolanta Barinska (ērģeles) un Nataļja Grigoroviča-Skarbinika (vijole).

Augustā viss turpinās! Vēl pieci koncerti ar šarmantām māksliniecēm un skanīgu repertuāru, kas būs kā radīts Liepājas greznajam un skanīgajam instrumentam, informē koncertcikla producents Gundars Venens.

Svētdien, 2.augustā, pulksten 17 uzstāsies ērģelniece Ilze Barlo un soprāns Marlēna Keine. Jaunās mākslinieces sāks ar J.S.Baha mūziku, turpinās ar franču romantismu, atskaņojot  S.Franka un A.Gilmāna darbus. Bet programmā iekļauta arī mūsdienu latviešu mūzika: Ē.Ešenvalds, I.Zemzaris un A.Kalējs. Bet skanīgā Viljama Gomesa "Ave Maria" vasaras ērģeļmūzikas koncertciklā skanēs pirmo reizi un to interpretēs jaunā dziedātāja Marlēna Keine.

Ilze Barlo ieguvusi maģistra grādu ērģeļspēlē J.Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijā profesora T. Dekšņa klasē. Maģistra grādu kultūras teorijas apakšprogrammā ieguvusi Latvijas Kultūras akadēmijā, absolvējusi arī LELB Lutera akadēmijas Baznīcas mūzikas programmu. Zināšanas papildinājusi Štutgartes mūzikas un mākslas augstskolā pie profesora J. H. Hāna un meistarklasēs pie pazīstamiem Eiropas ērģelniekiem – Hansa Ūlas-Ēriksona, Hansa Davidsona, Martina Zandera, Žaka van Ortmersena, Volfganga Cērera, Luī Robiljarda, u.c.

Saņēmusi mācītāju Dr.Anitas Gaides un prāvesta Ivara Gaides Mūzikas balvu par spilgtu radošo darbību. Kā ērģelniece strādājusi Vācijā, Rodinghauzenas ev. lut. baznīcā un Lielbritānijā, Londonas Sv. Annas draudzē. Koncertējusi Vācijā, Krievijā, ASV.  Regulāri uzstājas Rīgas Domā un daudzos Latvijas dievnamos.
 
Marlēna Keine ar izcilību absolvējusi Igaunijas Mūzikas un teātra akadēmiju 2016. gadā, iegūstot maģistra grādu akadēmiskajā dziedāšanā. Maģistrantūras programmā studējusi arī Hansa Eislera Mūzikas akadēmijā Berlīnē.

Marlēna Keine ir vairāku starptautisku konkursu laureāte, ar panākumiem piedalījusies vokālistu konkursos Latvijā, Zviedrijā, ASV, Igaunijā, Ukrainā un citviet. Dziedātājas koncertrepertuārs ietver 20. un 21. gadsimta vokālo mūziku, latviešu, krievu, spāņu, franču, vācu, itāļu kamermūziku, baroka mūziku.

Marlēna Keine spoži sevi pieteikusi kā aktieriski pievilcīgu dziedātāju gan operas, gan operetes žanrā. Piedalījusies Igaunijas Nacionālās operas, Latvijas Nacionālās operas un Latvijas Operetes fonda iestudējumos. Viņas lomu repertuārā virkne  spilgtu un neaizmirstamu  tēlu - V. A. Mocarta,  Ž. Bizē, Dž. Pučīni, G. Doniceti, F. Pulenka, I. Stravinska, Z. Liepiņa operās, kā arī J. Štrausa,  D. Čimarozas, N. Dostāla, F. Lehāra un P. Abrahama operetēs.