Liepājas Valsts tehnikuma 4. kursa topošajiem pavāriem bija unikāla iespēja piedalīties īpašā Neapoles picas (Pizza Napoletana) cepšanas meistarklasē. Meistarklases mērķis bija iepazīstināt topošos pavārus ar autentiskās itāļu picas tapšanas procesu – no mīklas pagatavošanas ar rokām līdz pamatnes veidošanai un cepšanai īpašā malkas krāsnī, kas ir sertificēta atbilstoši Neapoles īstās picas asociācijas (Associazione Verace Pizza Napoletana – AVPN) standartiem, informē Tehnikumā.
Meistarklasi vadīja Kaspars Šupiņš – sertificēts "Verace Pizzaiolo" no picērijas "Bel Cibo Pizza Napoletana". Pateicoties viņa iniciatīvai un sadarbības piedāvājumam, Liepājas Valsts tehnikums ir kļuvis par pirmo profesionālās izglītības iestādi Latvijā, kuru audzēkņiem bija iespēja apgūt tradicionālās Neapoles picas gatavošanas mākslu tiešā sadarbībā ar starptautiski atzītu picēriju. Picērija "Bel Cibo"sertifikācijas brīdī bija viena no tikai 960 pasaulē, kas saņēmusi šo augsto atzinību.
"Vēlos popularizēt Neapoles picu, jo tās garša un stils ir īsts, autentisks un balstīts gadsimtiem senās tradīcijās. Ticam, ka šī pieredze iedvesmos studentus, un nākotnē no šīs skolas izaugs lieliski picas meistari," uzsver picērijas īpašnieks Kaspars Šupiņš.
Meistarklase bija ne tikai izglītojoša, bet arī iedvesmojoša – tā sniedza iespēju jauniešiem gūt reālu praktisko pieredzi un saprast, cik nozīmīga ir kvalitāte, precizitāte un cieņa pret produktu. Šādas iniciatīvas ir būtiskas, lai jaunie pavāri Latvijā kļūtu konkurētspējīgi un spētu radīt augstvērtīgu un autentisku ēdienu.
Liepājas Valsts tehnikums turpina attīstīt mācību iespējas, veidojot sadarbību ar nozares profesionāļiem un sniedzot audzēkņiem iespēju iegūt augstvērtīgas un starptautiski atzītas prasmes.

Liepājas pašvaldības notikumu plāns laikā no 19. līdz 25. maijam