Pirmdien 13. jūnijā, pulksten 17 Liepājas ebreju draudzes zālē Kungu ielā 21 Zviedrijas vēstniece Latvijā Kārina Hēglunda atklās izstādi "Remember – ReAct. Holokausta pieminēšana un antisemītisma apkarošana Zviedrijā", portālu irliepaja.lv informēja Ilana Ivanova, fonda "Liepājas ebreju mantojums" direktore.

Kā informēja Ivanova, iIzstāde ir veltīta izpratnei par holokausta piemiņu Zviedrijā, tās attīstībai un saistībai ar cilvēktiesību problemātiku. Tajā parādīts, kā antisemītisms, rasisms un ksenofobija izpaužas mūsdienās, kā tie ietekmē dažādas sabiedrības grupas, traucējot normālu funkcionēšanu.


Tieši šiem jautājumiem lielā mērā bija veltīts 2021. gada 13. oktobrī Malmē notikušais Starptautiskais Holokausta atceres un antisemītisma apkarošanas forums, kurā līdz ar 50 valstu vadītājiem piedalījās arī Latvijas Valsts prezidents Egils Levits. Izstāde tapusi kā šī foruma rezultāts.


Izstāde "Remember – ReAct. Holokausta pieminēšana un antisemītisma apkarošana Zviedrijā"  parāda, kā holokausta traģēdija, centieni to novērst un palīdzēt izdzīvojušajiem veidojuši mūsdienu izpratni par cilvēktiesībām, to aizsardzības nepieciešamību gan valstī, gan starptautiskajā līmenī.


Izstāde  "Remember – ReAct. Holokausta pieminēšana un antisemītisma apkarošana Zviedrijā", ko piedāvā Zviedru Institūts, Zviedrijas vēstniecība Latvijā un muzejs "Ebreji Latvijā", Liepājā organizē un atbalsta arī atklātais sabiedriskais fonds "Liepājas ebreju mantojums", fonds "Uniting History" un Liepājas ebreju draudze.


Izstāde ir apskatāma no 14. jūnija līdz 25. jūlijam, iepriekš sazinoties pa tālr. 29747027; 22318588. Īpaši aicināti skolēni un studenti, kā arī visi interesenti.