Liepājas Kultūras pārvaldē noskaidroti XI Starptautiskā ērģeļmūzikas festivāla organizatoru rīkotā zīmējumu konkursa "Piedzīvojums ar ērģelēm" laureāti.

Viņi saņems ielūgumus uz koncertu "Pēterītis un Vilks" šā gada 29. septembrī pulksten 13. Pavisam konkursā piedalījās 36 bērni un jaunieši līdz 18 gadu vecumam, informē sabiedrisko attiecību asistente Andra Jurgelāne.
Žūrijai priekšā stāvēja grūts un ļoti atbildīgs darbs, lai noskaidrotu konkursa uzvarētājus, jo katrs iesniegtais darbs pārsteidza gan ar izpildījumu, gan domu dziļumu un krāsu bagātību. Galveno balvu ir ieguvis deviņus gadus vecais Vladimirs Tarasovs. Jaunākajā vecuma grupā uzvarētāja ir Aleksa Kriķe no Liepājas Centra sākumskolas 4. klases; vidējā vecuma grupā – Taisija Glusčenko (13 g.v.); bet Toms Ate (18 g.v.) – vecākajā grupā. Uzvarētāji saņems divus ielūgumus uz festivāla rīkoto koncertizrādi "Pēterītis un Vilks", kā arī pārsteiguma balvas no nodibinājuma "Via Cultura", Liepājas Svētās Trīsvienības baznīcas atjaunošanas fonda un Liepājas Kultūras pārvaldes.

Žūrija, kuras sastāvu veidoja festivāla producente Dace Bluķe, Kultūras pārvaldes attīstības projektu vadītāja Krista Kalnarāja, Sv. Trīsvienības katedrāles atjaunošanas fonda vadītāja Ilze Vitāle, mākslas vēsturniece Santa Mazika, kā arī Kultūras pārvaldes kultūras projektu vadītāja Maija Kalniņa, novērtējot bērnu atsaucību un brīnišķīgos zīmējumus, nolēma piešķirt ielūgumus arī pārējiem konkursa dalībniekiem. Par ielūgumu saņemšanu festivāla organizatori sazināsies ar
jaunajiem māksliniekiem vai arī var interesēties, zvanot pa tālr. 25623003.
Koncertā “Pēterītis un Vilks" piedalīsies ērģelnieks Aigars Reinis un aktieris Varis Klausītājs. Krievu komponista Sergeja Prokofjeva simfoniskā pasaka “Pēterītis un Vilks" (1936) ir viens no retajiem opusiem pasaules mūzikas literatūrā, kas sacerēts tieši bērnu auditorijai. Opuss tapis Maskavas bērnu muzikālajam teātrim. To ievada stāstnieks, kurš caur pasakas sižetu (paša Prokofjeva sacerētu) iepazīstina mazos klausītājus ar orķestra instrumentiem. Šī gan būs komponista un ērģelnieka Heinriha Grimma (1951) versija – pārlikums ērģelēm, taču arī reģistriem bagātais instruments, ko nereti salīdzina ar orķestri, spēj izvilināt dažādas krāsas.

Visi festivāla koncerti no 27. – 29. septembrim notiks Liepājas Sv. Trīsvienības katedrālē, savukārt kino vakars notiks Kinoteātrī "Balle", Rožu laukumā 5/6. Biļešu cena uz koncertiem ir 2 un 3 Ls, biļešu cena uz kino vakaru Ls 1. Biļetes uz koncertiem var iegādāties iepriekšpārdošanā visās Biļešu Paradīzes kasēs, kā arī internetā, savukārt uz kino vakaru – Kinoteātra "Balle" kasēs. Skolēniem, studentiem un pensionāriem ir pieejamas atlaides koncertu biļetēm.
Plašāka informācija par Starptautisko ērģeļmūzikas festivālu atrodama Liepājas Kultūras pārvaldes mājaslapā www.liepajaskultura.lv un nodibinājuma "Via Cultura" mājaslapā www.viacultura.lv, kā arī "Via Cultura" profilos, kas pieejami sociālajos tīklos facebook.com, draugiem.lv un twitter.com.