Šodien, 7.augustā, pulksten 12 Sv. Jāzepa katedrāles torņa telpās tiks atklāta Liepājas Universitātes vecākās referentes Vitas Strīķes personālizstāde "Esības prieks".

Tajā skatītāju vērtējumam tiks izstādīti gleznojumi uz zīda, informē Liepājas Universitātes galvenā sabiedrisko attiecību speciāliste Simona Laiveniece.

Māksliniece ir beigusi Liepājas Lietišķās mākslas vidusskolas Dekoratoru nodaļu, Liepājas Pedagoģisko augstskolu kā mākslas pedagoģijas bakalaurs, bet maģistra grāds iegūts vadības zinībās sabiedrības vadībā. Nu jau vairāk kā piecpadsmit gadus Vita Strīķe ir Liepājas Universitātes vecākā referente, bet vismaz divdesmit gadus apglezno zīdu.

Par to, cik garš ir bijis ceļš uz pirmo personālizstādi Vita stāsta: "Es neesmu plānotāja, esmu spontāna. Augusts ir mans mēnesis, prasījās pēc kāda atskaites punkta, un varbūt tāpēc šoreiz sadūšojos. Savus darbus es parasti dāvinu, bet kaut kas no laika gaitā radītā ir palicis arī pie manis. Tagad darbi kliedz, lai tos atrāda. Vislabprātāk es gleznoju vasarā, atvaļinājuma laikā. Mani uzrunā ziedi – varu nopirkt puķu pušķi un, skatoties uz to, top mani gleznojumi. Ir darbi, kas tapuši, fonā klausoties Dziesmu svētku koncertus."

Vita Strīķe ir pārliecināta, ka zīdam ļoti labi piestāv tapt izrādītam baznīcas tornī, jo darbi ir viegli un gaisīgi, tiem neder plašas telpas un piezemētība.