Viens no darbiem, kas Liepājas mūsdienu mākslas izstādē „Es šajā laikmetā” iekarojis skatītāju simpātijas, ir pērn kopizstādē neiekļautā autora – Viļņa Bulava – plakāts.

Plakāts, kurā Bulavam raksturīgajā karikatūras žanrā atainots izglītības un zinātnes ministrs Roberts Ķīlis, reizē brīdina un jautā: „Tu esi gatavs reformām?”

Izstādes atklāšanā 2.novembrī vienus īpaši sajūsmināja fakts, ka plakāts novietots blakus tualetes durvīm (tur to vēlējies izvietot pats darba autors), citi tā paša iemesla dēļ to uzreiz nebija pamanījuši.

Tomēr jau izstādes pirmajā dienā daudzi apmeklētāji, kas piedalījās aptaujā par skatītāju balvas piešķiršanu kādam no četrdesmit izstādes darbiem, savu balsi atdeva tieši par Viļņa Bulava plakātu.

Tas varētu būt gan darba paša dēļ, jo plakāts ir izteiksmīgs, ekspresīvs un arī atbilst izstādes tēmai, gan kā protests represijām, ko Vilnis Bulavas piedzīvoja pērn, kad viņa darbs palika aiz Liepājas mākslinieku gadskārtējās rudens izstādes durvīm.
Protams, zināmā mērā plakāta augošo popularitāti sociālajos tīklos var skaidrot arī ar tajā attēlotā politiķa popularitāti.

Pērn, gatavodamies laikmetīgās mākslas rudens izstādei „Apturi laiku Liepājā”, Bulavs sev raksturīgajā manierē bija portretējis Liepājas domes priekšsēdētāju Uldi Sesku, akcentējot viņa vadītās Liepājas partijas un Zaļo un zemnieku savienības draudzību.

Vēlāk izstādes iekārtotāju izbrāķēto, bet medijos popularitāti ieguvušo darbu no mākslinieka atpirka gleznas varonis – Uldis Sesks.

Liepājas mūsdienu mākslas izstāde „Es šajā laikmetā”, ko tradicionāli organizē Liepājas muzejs, būs apskatāma Liepājas Mākslas vidusskolas zālē līdz 30.novembrim.