Pēc ilgāka pārtraukuma 13., 14. un 15. janvārī Liepājā viesosies Valmieras teātris. Liepājniekiem būs iespēja noskatīties divas aizvadītās sezonas pieprasītākās izrādes, "Spēlmaņu nakts" skatītāju balsojuma "Gada izrādi "Mēs, roks, sekss un PSRS" Jāņa Znotiņa režijā un "Gada mazās formas izrādi", Mārtiņa Eihes skatuves versiju Andra Kalnozola spožajam debijas romānam "Kalendārs mani sauc", portālu irliepaja.lv informēja Marta Cekule, Valmieras drāmas teātra sabiedrisko attiecību un reklāmas speciāliste.


Izrāde "Mēs, roks, sekss un PSRS" stāsta par jauniem cilvēkiem, kuri 1985. gadā piedzīvoja leģendāro grupas "Pērkons" koncertu Ogres estrādē un tam sekojošo vilciena izdemolēšanu. Trīs draugi – septiņpadsmitgadīgie Andrejs, Vizma un Uģis – klausās mūziku, cenšas atrast savu vietu dzīvē, risina attiecības viens ar otru, ar savām ģimenēm un komunistisko režīmu. Viņu alkas pēc neatkarības no vecāku un iepriekšējo paaudžu uzskatiem un kontroles sakrīt ar lielajām, kolektīvajām, gaisā jūtamajām alkām pēc pārmaiņām un brīvības. Izrādē skanēs arī "Pērkona" mūzika, katrai dziesmai kļūstot par nozīmīgu daļu no stāsta.

Radošajā komandā arī dramaturģe Ance Muižniece, scenogrāfe un kostīmu māksliniece Pamela Butāne un gaismu mākslinieks Gatis Priednieks-Melnacis.

Lomās: Kārlis Freimanis, Eduards Johansons, Ilze Pukinska, Skaidrīte Putniņa, Klinta Reinholde, Sandis Runge.


Skats no iestudējuma "Mēs, roks, sekss un PSRS". Foto: Matīss Markovs.


"Kalendārs mani sauc" galvenais varonis ir Oskars. Oskars zina no galvas kalendāru un katru dienu iet staigāties, jo tas viņam nāk par labu. Oskaram ir mamma, mīlestība un draugi, un par to visu viņš raksta savā dienasgrāmatā. Oskars objektīvo zināšanu trūkumu aizstāj ar subjektīvu skatījumu – tā saka mācītājs Arvīds. Oskars patīk bērniem un dulliem pensionāriem. Oskars nepieder īstenībai. Oskaram nepatīk runāt. Oskars ir izlēmis uztaisīt izrādi ar saviem draugiem par skumjām, kas piemeklē cilvēkus, kad prieks ir izrādījies vienkārši tukša tehnika. Taču, lai uztaisītu labu teātra izrādi, Oskaram ir jāsaņem drosme un visiem jāpastāsta par sevi. Tur tas suns aprakts.

Izrādes radošajā komandā dramatizējuma autore Rasa Bugavičute-Pēce, scenogrāfe un kostīmu māksliniece Pamela Butāne, gaismu mākslinieks Gatis Priednieks – Melnacis, kustību režisors Aigars Apinis, komponists Emīls Zilberts.

Lomās: Meinards Liepiņš, Aigars Apinis, Anna Nele Āboliņa, Regīna Devīte, Mārtiņš Liepa, Mārtiņš Meiers, Inese Ramute, Diāna Krista Stafecka, Kārlis Dzintars Zahovskis.

Biļetes var iegādāties Liepājas teātra kasē vai jebkurā "Biļešu Paradīze" kasē un www.bilesuparadize.lv.