SIA "Liepājas teātris" no pašvaldības budžeta šogad saņems 1 296 389 eiro, aģentūru LETA informēja pašvaldībā.

Šodien Liepājas domes sēdē deputāti nolēma noslēgt deleģēšanas līgumu starp Liepājas pašvaldību un Liepājas teātri, lai teātris rūpētos par kultūru un sekmētu tradicionālo kultūras vērtību saglabāšanu un tautas jaunrades attīstību. Jauns deleģēšanas līgums nepieciešams, jo iepriekš noslēgtajam līgumam beigsies termiņš.

Uzņēmums "Liepājas teātris" ir dibināts 1998.gada 24.februārī, tā ir pašvaldības dibināta kapitālsabiedrība, kurā visas kapitāla daļas pieder Liepājas pašvaldībai. Pēc pašvaldībā paustā, teātris ir profesionāls reģionālais muzikāli dramatiskais teātris ar pastāvīgu un augsti kvalificētu trupu, kas piedāvā daudzveidīgu, mākslinieciski bagātu un kvalitatīvu repertuāru ikvienam reģiona iedzīvotājam, un ir Kurzemes mākslas, mūzikas, teātra un kultūras centrs.

Liepājas dome ir izvērtējusi pašvaldības dalību "Liepājas teātrī", konstatējot, ka kapitālsabiedrības darbība atbilst Valsts pārvaldes iekārtas likumaprasībām, kā arī noteikusi "Liepājas teātra" vispārīgos stratēģiskos mērķus – tautas kultūras vajadzību nodrošināšana, tās garīgā līmeņa un pašapziņas celšana, profesionālā teātra mākslas daudzveidības un pieejamības nodrošināšana visiem sabiedrības locekļiem.