Liepājas Tautas mākslas un kultūras centra sabiedrisko attiecību un mārketinga projektu vadītāja Iveta Štelmahere informē par centra gaidāmajiem kultūras pasākumiem oktobrī.

2.oktobrī pulksten 19 Liepājas Latviešu biedrības nama Lielajā zālē uz tikšanos mūzikā aicina sieviešu koris "Aija" un Igo. Koncertā "Aija.Igo.Tikšanās" skanēs Jāņa Lūsēna, Jāņa Strazda, Agra Engelmaņa, Selgas Mences, Zigmara Liepiņa, Līga Celmas-Kursietes un citu komponistu mīlas dziesmas sieviešu kora ,,Aija" izpildījumā, esejas un dzeja – autora Igo lasījumā un solo dziedājumā, kā arī ģitāras solo Kristena Kupča sniegums. Koncerta pavadošās grupas sastāvā būs izcili instrumentālisti Jāņa Strazda vadībā. Koncerta mākslinieciskā vadītāja – Gunta Vite. Biļetes cena 3 eiro.

3.oktobrī pulksten 13 Liepājas Latviešu biedrības nama Lielajā zālē uz koncertu "No Kino līdz Teātrim" aicina jauktais koris "Lauma" kopā ar draugiem – Daumantu Kalniņu, Karīnu Tatarinovu, Simonu Raču, Jāni Rūci un Ārijas Helmutes mūzikas klases audzēkņiem. Koncerta programmā Imanta Kalniņa un Raimonda Paula mūzika no kino un teātra izrādēm. Biļetes cena 3 eiro.

8.oktobrī pulksten 12
Liepājas Latviešu biedrības nama Kamerzālē Bērnu teātra izrāde "Zelta atslēdziņa". Pēc Alekseja Tolstoja lugas motīviem tapusī izrāde ir pasaka par koka cilvēciņu Buratīno, kurš nokļūst dažādās dzīves situācijās un piedzīvojumos, līdz kamēr atrod īstus draugus un var piepildīt savu sapni par teātri. Režisore – Vita Pētersone, komponists – Ilgvars Žilinskis, scenogrāfe – Agate Ķiģele-Ābele, kostīmu mākslinieces – Silvija Ķirse, Vineta Bitlerjus un Dace Lanka. Biļetes cena 2 eiro.

10.oktobrī pulksten 17
Liepājas Olimpiskā centra Rožu zālē senioru deju kolektīva "Sidrabvilnis" 10 gadu jubilejas koncerts "Desmit gadus uz viļņa". Jubilejas reizē SDK "Sidrabvilnis" kopā ar saviem draugiem no dažādu Latvijas novadu senioru deju kolektīviem izdejos krāšņu koncertu, atsaucot atmiņā gan savas pirmās dejas, kas sākotnējā sastāvā dejotas pirms 10 gadiem, gan ļaujot skatītājiem novērtēt arī jaunapgūtos deju soļus. Koncertu vadīs Liepājas teātra aktieris Kaspars Kārkliņš. Bezmaksas biļetes.

16.oktobrī pulksten 12 Liepājas Latviešu biedrības nama Kamerzālē Bērnu teātra izrāde "Zelta atslēdziņa". Pēc Alekseja Tolstoja lugas motīviem tapusī izrāde ir pasaka par koka cilvēciņu Buratīno, kurš nokļūst dažādās dzīves situācijās un piedzīvojumos, līdz kamēr atrod īstus draugus un var piepildīt savu sapni par teātri. Režisore - Vita Pētersone, komponists – Ilgvars Žilinskis, scenogrāfe – Agate Ķiģele-Ābele, kostīmu mākslinieces – Silvija Ķirse, Vineta Bitlerjus un Dace Lanka. Biļetes cena 2 eiro.

17.oktobrī pulksten 17 Liepājas Latviešu biedrības nama Lielajā zālē jaukto koru dziesmu dienas koncerts "Visiem viena – katram sava – tautasdziesma". Piedalās Liepājas jauktais koris "Kursa", diriģente Ilze Āboliņa un jauktie kori no dažādiem Latvijas novadiem. Koncerta īpašie viesi Latgales jauniešu postfolkloras grupa "Rikši". Programmā latviešu tautasdziesmu apdares un komponistu oriģināldziesmas ar tautasdziesmu vārdiem. Biļetes cena 3 eiro.

24.oktobrī pulksten 14 Liepājas Latviešu biedrības nama Lielajā zālē folkloras kopas "Vēlava" 20 gadu jubilejas koncerts "Kas kaiš man nedzīvot". Folkloras kopa savu jubileju svinēs kopā ar bērnu deju kolektīvu "Krustiņi" un folkloras kopām no citiem Latvijas novadiem, izceļot dažādu paaudžu saikni caur tautas dziesmām, dejām un rotaļām. Bezmaksas biļetes.

31.oktobrī pulksten 18 Liepājas Olimpiskā centra Rožu zālē vidējās paaudzes deju kolektīva "Vaduguns" 20 gadu jubilejas koncerts "Ilgāk par mirkli". Koncertu caurvīs Imanta Ziedoņa dzejoļa rindas: "Un ilgāk par mirkli nekas nespēj būt. Un vairāk par mirkli mums neiegūt." Programmā dažādi foto, video un atmiņu mirkļi, kas piedzīvoti kolektīva pastāvēšanas 20 gados. VPDK "Vaduguns" kopā ar draugiem izdejos sev mīļas un tuvas dejas, lai atceroties pagātni, iedejotu nākotnē, veidojot jaunus, piepildītus mirkļus. Pasākuma režisore un vadītāja – dzejniece Maija Kalniņa. Bezmaksas biļetes.

Biļetes var iegādāties SIA "Biļešu paradīze" kasēs un internetā www.bilesuparadize.lv. Ieeja visos jubilejas koncertos ir bez maksas. Lūdzam ņemt vērā, ka katram apmeklētājam, saskaņā ar spēkā esošajiem noteikumiem, jāsaņem personalizēta biļete. Bezmaksas biļetes arī var saņemt SIA "Biļešu paradīze" kasēs un internetā www.bilesuparadize.lv