Aizvadīto sestdien ar vērienīgu koncertu koncertzālē "Lielais dzintars" Liepājas Simfoniskais orķestris noslēdza savu 141. koncertsezonu, kas lietuviešu diriģentam Gintaram Rinkevičam bija pēdējā orķestra galvenā diriģenta amatā. Koncerta īpašais viesis bija viens no spožākajiem Latvijas pianistiem Daumants Liepiņš, informē orķestra sabiedrisko attiecību vadītāja Iveta Vēvere.

Koncertā varēja baudīt klasiskās mūzikas dižgaru – Antona Bruknera un Sergeja Prokofjeva mūziku, kas joprojām vienlaikus tiek gan apbrīnota, gan uzskatīta par tehniski ārkārtīgi sarežģītu. Maestro Rinkevičs sezonas noslēgumam bija izvēlējies monumentālo Bruknera Trešo simfoniju, kas saukta arī par Vāgnera simfoniju, un tehniski izaicinošo Prokofjeva Otro klavierkoncertu, kur briljantu virtuozitāti pie klavierēm rādīja Daumants Liepiņš.

Pēc maestro Gintara Rinkeviča piecām Liepājas Simfoniskā orķestra galvenā diriģenta amatā pavadītām koncertsezonām, Liepājas Simfonisko orķestri gaida pārmaiņas – ar septembri pie orķestra galvenā diriģenta pults stāsies un māksliniecisko vadību pārņems talantīgais Guntis Kuzma.

Līdz jaunās koncertsezonas sākumam Liepājas Simfoniskais orķestris saviem klausītājiem piedāvās arī aizraujošus vasaras mūzikas piedzīvojumus. Jūlijā un augustā leģendārajā koncertdārzā "Pūt, vējiņi!" gaidāmi trīs vērienīgi festivāla "Liepājas vasara" koncerti, Vairāk kā 10 dažādus kamermūzikas vakarus orķestris piedāvās nu jau otrajā Dienvidkurzemes festivālā "Rimbenieks", bet 30.jūlijā festivāls "Liepājas vasara" kā ierasts skanēs arī skaistajā Rundāles pilī.