Liepājas Universitātes sieviešu koris "Atbalss" ir atgriezies no 2. Nāciju "Grand Prix" sacensībām Berlīnē (Vācija), kur saņēma Zelta medaļu folkloras kategorijā.

Konkurss, kurš notika Berlīnes filharmonijas kamerzālē, katru otro gadu pulcē labākos pasaules korus, informē "Atbalss" diriģente Olga Blauzde.

Liepājas Universitātes sieviešu koris "Atbalss" ir pirmais koru kolektīvs Latvijā, kurš ir ieguvis zelta medaļas gan pasaules un Eiropas koru olimpiādēs, gan 1. un 2. Nāciju "Grand Prix"  izcīņā. Sacensībās piedalījās kolektīvi no Vācijas, Norvēģijas, Somijas, Zviedrijas, Lietuvas, Ķīnas, Ukrainas, Krievijas, Turcijas, Gruzijas, Meksikas, Brazīlijas, Slovēnijas un citām valstīm.

LiepU sieviešu koris "Atbalss" Berlīnē piedalījās arī koru draudzības koncertā sv. Mateja baznīcā, kurā kopā ar kora meitenēm dziedāja kolektīvi no Zviedrijas, Somijas, Turcijas, Vācijas un Zviedrijas.

Piedalīšanās konkursā Berlīnes filharmonijā, bija korim ekskluzīva pieredze, kas deva iespēju salīdzināt un novērtēt izcilas akustikas koncertzāles sniegtās iespējas. Konkurss Berlīnes filharmonijas kamerzālē, koncerts sv. Mateja baznīcā, piedalīšanās draudzības vakaros, atklāšanas un noslēguma ceremonijās kopā ar Berlīnes Radio kori, atskaņojot komponista Ērika Ešenvalda speciāli komponēto jaundarbu šim pasākumam, iegūtās emocijas, jauni iespaidi no pastaigām un ekskursijām vienā no skaistākajām Eiropas pilsētām, citu dalībnieku dzirdētās un redzētās konkursa programmas, un panākumi konkursā – tas paliks atmiņā un vairos enerģiju nākamajiem kora plāniem.

"Atbalss" kora mākslinieciskā vadītāja Ilze Valce un diriģente Olga Blauzde priecājas par iegūto apbalvojumu un piedalīšanos konkursā uzskata par lielu izaicinājumu:  "Atvedām mājās ne tikai Zelta medaļu – atmiņā paliks neaizmirstamie uzstāšanas mirkļi un iegūtie iespaidi!"

Brauciens notika ar LiepU, VKKF un Liepājas Kultūras pārvaldes atbalstu.