Piektdien, 11.septembrī, skatītāju vērtējumam tiks nodota Dž.Dž.Džilindžera veidotā komēdija "Divi kaili vīrieši", kas iestudēta rekordīsā laikā – trīs nedēļās.

Vai skatītāji tiešām redzēs divus absolūti kailus vīriešus, nav zināms. Visdrīzāk par to varēs spriest, noskatoties izrādi. Taču, īsu brīdi ielūkojoties mēģinājuma zālē, ir skaidrs, ka ātrā tempā tapušais "ēdiens" visdrīzāk būs viegli sagremojams.

Tomēr viegli sagremojamā ēdiena gatavošanas process, ja vēl tas ir tik īss, kā šajā reizē, nebūt nav viegls ne aktieriem, ne režisoram (visticamāk – Džilindžeram šis atkal ir "nerunājamais periods", kad viņš ne tikai intervijas, bet arī komentārus nesniedz). Arī tulkotājam Ilmāram Šlāpinam savu darbu nācās darīt "triecientempā", tāpat kā scenogrāfam Mārtiņam Vilkārsim, un viegli nebija arī teātrim pašam, kaut vai, lai nokārtotu visas autortiesību formalitātes  – ne velti teātra vadītājs Herberts Laukšteins pat dienu pirms sezonas sākuma preses konferences vēl negribēja teikt, ar kādu iestudējumu tad īsti tiks atklāta sezona.

Gatis Maliks, kurš franču dramaturga Sebastjana Tjerī lugas iestudējumā atveido galveno lomu, atzina, ka tik īss mēģinājumu periods "no aktiera prasa visu – miegu, nervus"...

"Bet teātris jau vienmēr ir "krīzes situācija", un, ja ir citādi, tad kaut kas nav kārtībā," pajoko aktieris.

Mēdz teikt, ka situāciju komēdijas ir viens no visgrūtākajiem dramaturģijas žanriem, jo aktieri nedrīkst atslābt ne mirkli, lai izrāde nezaudētu tempu, turklāt ir jāsaglabā nopietnība ikvienā situācijā – tikai tā iespējams sasmīdināt publiku. Vēl vairāk – arī situāciju komēdijas mērķis nav pliki izklaidēt vai tukši smīdināt, bet radīt pozitīvas emocijas, labu garastāvokli.

Gatis Maliks atzīst – nevar nepiekrist apgalvojumam, ka šis ir visgrūtākais žanrs. Taču – "situāciju komēdija ir arī tas žanrs, kurā vislabāk var dabūt atdevi no skatītāja. Ja dzirdi smieklus zālē, tad zini, ka viss ir kārtībā. Man nav problēmu ar situāciju komēdijām, lielisks žanrs!"

Pārējās lomās skatītāji iestudējumā redzēs Signi Ruicēnu, Kasparu Kārkliņu un Ilzi Juru.

Kā jau ne reizi vien teikts, iestudējums tapis uz pavasari pārceltās Konstantīna Bogomolova izrādes "Mēnesis uz laukiem" vietā.

Apzinoties, ka iecerētās "sezonas naglas" vietā skatītājiem tiek piedāvāta viegla komēdija, teātris abonementa īpašniekiem pasniedzis nebijušu dāvānu – iespēju izrādi "Divi kaili vīrieši" noskatīties bez maksas, ja vien tā tiks apmeklēta paredzētajā laikā – 1. abonementa īpašnieki uz izrādi aicināti 11., bet 2. abonementa īpašnieki 12.septembrī.

Dž.Dž.Džilindžers Liepājas teātrī šajā sezonā iestudēs vēl divas izrādes. Pirmā no tām – muzikāla izrāde (mūziku komponējis Kārlis Lācis) bērniem "Sniegbaltīte un septiņi rūķīši" – pirmizrādi piedzīvos septembra beigās. Iestudējuma pamatā ir brāļu Grimmu pasaka, pēc kuras savu versiju radījusi dramaturģe Rasa Bugavičute.

Trešais Džilindžera iestudējums plānots sezonas otrajā pusē, un tā būs mūsdienu franču autora un režisora Žoela Pomrā luga "Abu Koreju atkalapvienošanās". Režisors izrādei devis nosaukumu "Mīlestības neprāts", jo lugā runa nav par starptautisko politiku, bet mīlestību. Mīlestības neprāta pirmizrāde Liepājas teātrī paredzēta 21.aprīlī.