10.maijā  ar burvīgu koncertu koncertzālē "Lielais dzintars" ir izskanējusi Liepājas Simfoniskā orķestra 138. koncertsezona, kas šogad bijusi notikumiem bagāta.

Koncertā orķestris sava galvenā diriģenta Gintara Rinkeviča vadībā atskaņoja Dvoržāka "No Jaunās pasaules", kā arī krāšņu opermūziku, piedaloties solistiem Margaritai Vilsonei un Mihailam Čuļpajevam, informē Liepājas Simfoniskā orķestra sabiedrisko attiecību vadītāja Iveta Vēvere.

Ar savu klātbūtni mūziķus pagodināja arī Liepājas Simfoniskā orķestra patrons – Valsts prezidents Raimonds Vējonis ar kundzi.

"Šī sezona mums bijusi notikumiem blīva un nesusi skaistus darba rezultātus," saka Liepājas Simfoniskā orķestra vadītājs Uldis Lipskis, "Esam koncertējuši ar daudziem izciliem mūziķiem, devušies koncertturnejās gan tepat pa Latviju, gan arī Indiju un Šrilanku, kur tikām uzņemti ar ovācijām."

Liepājas Simfoniskais orķestris jau ilgstoši ļoti veiksmīgi sadarbojas ar prestižo britu ierakstu namu "Toccata Classics", šajā sezonā veicot vairākus ierakstus – tā bijusi gan somu komponista Fridriha Bruka, gan angļu skaņražu Viljama Vērdsverta un Deivida Hekbridža mūzika, toskait Hekbridža Liepājai veltītā simfonija. Šosezon klajā ir laists arī otrais Liepājas koncertu dubultalbums, kas tapis sadarbībā ar pašmāju izdevniecību "Skani".

Liepājas Simfoniskais orķestris šajā sezonā ir koncertējis ar tādiem izciliem skatuves partneriem, kā čellistiem Kristīni Blaumani, Mišu Maiski, Dāvidu Gēringu, Natāliju Kleinu un Hillelu Zori, vijolnieci Kristīni Balanas, soprānu Maiju Kovaļevsku, diriģentu Risto Jostu, Gilu Šohatu, flamenko ģitāristu Karlosu Pinjanu, pianistu Aleksandru Paleju. Izteikti ražīga bijusi sadarbība ar pianistu Vestardu Šimku, kopā muzicējot gan Latvijas koncertturnejas programmā, gan atsevišķās koncertprogrammās Rundāles pilī.

Ir notikuši arī vairāki pasaules pirmatskaņojumi latviešu oriģinālmūzikai (komponisti Maija Einfelde, Marina Gribinčika, Selga Mence, Santa Ratniece, Gundega Šmite).

Populārās mūzikas žanrā Liepājas Simfoniskais orķestris turpinājis veiksmīgo sadarbību ar Intaru Busuli un Abonementa orķestri. Šajā sezonā tie ir 11 koncerti. Veiksmīgi ir bijuši arī koncerti, kas nospēlēti sadarbībā ar mūzikas projektu "Mesa".