Liepājas muzejs aicina skolēnus iepazīt izcilā latviešu mākslinieka Jāņa Ferdinanda Tīdemaņa glezniecību jaunā tiešsaistes muzejpedagoģijas nodarbībā "Jānis Ferdinands Tīdemanis. Krāsas, kas iedvesmo", informē galvenā muzejpedagoģe Inga Zīverte.

Tiešsaistes nodarbības laikā skolēni iepazīsies ar mākslinieka daiļradi, viņa glezniecības manieri, izmantotajiem mākslas izteiksmes līdzekļiem, vienlaikus uzzinot ekspresīvā glezniecības virtuoza dzīvesstāstu.

Jānis Ferdinands Tīdemanis bija neapvaldīta temperamenta un spožu krāsu gleznotājs. Viņa gleznās redzama liesmojoša krāsu spēle, reizēm arī asi kontrasti: kobaltzilais pret citrondzelteno, melnais pret, kā arī virtuozs otas triepiens.

Ar dokumentālu video un foto materiālu starpniecību, skolēniem būs iespēja ielūkoties izstādes tapšanas procesā Liepājas muzejā. Nodarbības laikā skolēni varēs izzināt tādus  jēdzienus kā – ekspresija, kolorīts, ekspozīcija, kolekcija, eksponāts, restaurācija.

Izstādē "Jānis Ferdinands Tīdemanis. Darbi no Zuzānu kolekcijas" Liepājas muzeja lielajā izstāžu zālē un otrā stāva vestibilā šobrīd ir apskatāmi vairāk nekā 60 gan zināmi, gan līdz šim neredzēti mākslinieka J. F. Tīdemaņa darbi no dažādiem daiļrades periodiem. Ekspozīciju papildina fotogrāfijas un dokumentālas liecības.

Tiešsaistes muzejpedagoģijas nodarbība "Jānis Ferdinands Tīdemanis. Krāsas, kas iedvesmo." notiek pēc pieprasījuma tiešsaistē – Zoom platformā, iepriekš sazinoties ar Liepājas muzeja galveno muzejpedagoģi Ingu Zīverti, rakstot – inga.ziverte@liepaja.lv vai zvanot 29605223.