Piektdien, 5.septembrī, ar pirmo seansu pulksten 10 pēc remonta un pārejas uz filmu digitālo un 3D formātu kinoteātris „Balle” vēra durvis apmeklētājiem. Lasiet filmu anotācijas!

Pirmajā nedēļā skatītāji var noskatīties astoņas jaunas filmas, no tām trīs – 3D formāta: „Galaktikas sargi”, „Bruņurupuči nindzjas” un „Lidmašīnas: dzēš un glābj”. Kinoteātra apmeklētājiem būs iespēja noskatīties arī dažāda žanra pilnmetrāžas spēlfilmas: „Vainīgas ir zvaigznes”, „Tu esi šeit”, „Devējs”, „Jauns sākums” un „Atpestī mūs no ļauna”.

Pagaidām biļetes uz seansiem vēl nav iespējams iegādāties interneta tiešsaistē no irliepaja.lv vai kino „Balle” mājaslapas, bet nākamās nedēļas vidū būs pieejams arī šāds pakalpojums.

Jau vēstīts, ka Liepājas vienīgais kinoteātris „Balle”, sakarā ar pāreju uz jaunu, digitalizētu formātu no pirmdienas, 11.augusta, bija slēgts.

Par to portālu informēja SIA „Kino Balle” valdes loceklis Ivars Kesenfelds.

„Nepilna mēneša laikā īstenosim pāreju uz jaunu, digitalizētu formātu. Šajā laikā tiks veikta arī veco ekrānu nomaiņa pret lielākiem un modernākiem, kas kopā ar jaunajām kino demonstrēšanas tehnoloģijām ļaus filmas skatīties labākā kvalitātē. Tāpat notiks arī kinoteātra telpu remonts.

Turpmāk filmas no izplatītājiem vairs nesaņemsim kinolentēs, bet cietajos diskos, un tas nozīmē, ka kinofilmu izvēle faktiski ir neierobežota. Liepājniekiem arī nebūs uz filmu pirmizrādi jāgaida trīs četras nedēļas pēc tam, kad tā bijusi Rīgā vai kādā citā Eiropas galvaspilsētā, bet varēsim tās skatīties vienlaikus ar citiem visā pasaulē,” pastāstīja Kesenfelds.

Vēl viens jaunums – arī Liepājā būs iespēja kinofilmas skatīties trīsdimensiju jeb 3D formātā.

Kopumā SIA "Kino Balle" modernizācijā investējis ap 135 000 eiro, pastāstīja Kesenfelds.

Runājot par biļešu cenām, Kesenfelds norādīja, ka pirmdienās, kā arī dienas seansos tās būs lētākas. Ik pa laikam būs īpašas akcijas ar būtiski pazeminātām biļešu cenām. Kopumā biļešu cenas būs par 20-30 procentiem lētākas nekā Rīgā.

Filmu anotācijas
GALAKTIKAS SARGI
Guardians of the Galaxy, 2014

Filma 3D formātā
Žanrs: komēdija, zinātniskā fantastika, piedzīvojumu
Filmas ilgums: 2h 01 min
Līdz 12 g.v. neiesakām

Drosmīgā ceļotāja Pītera Kvila rokās nonāk kāda noslēpumaina lode, kas, kā izrādās, pieder varenajam un nežēlīgajam ļaundarim Ronanam, kurš kaldina Visuma iekarošanas plānus. Pīters nonāk starpgalaktiku cīniņu vidū, un vienīgais veids, kā glābties, ir pievienojoties ar četriem izstumtajiem – kareivīgi noskaņoto jenotu vārdā Raķete, cilvēkveidīgo koku vārdā Gruts, nāvējoši bīstamo Gamoru un atriebības kāro Postītāju. Kad Pīters saprot, cik milzīgs spēks patiesībā piemīt lodei, viņam nāksies saliedēt savus ceļabiedrus izšķirošajai cīņai par galaktikas nākotni.

Filma angļu valodā ar subtitriem latviešu un krievu valodā.

BRUŅURUPUČI NINDZJAS
Teenage Mutant Ninja Turtles, 2014


Filma 3D formātā
Žanrs: asa sižeta, piedzīvojumu, animācija
Filmas ilgums: 1h 41 min
Līdz 12 g.v. neiesakām


Pilsētai vajadzīgi varoņi. Ņujorku savā varā ir pārņēmuši tumšie spēki – Šredera (Viljams Fičners) un viņa klana dzelžainajā tvērienā ir pilnīgi visi, no policistiem līdz pat politiķiem. Nākotne sola drūmus laikus, taču tad pilsētā negaidīti uzrodas četri varoņi – bruņurupuči nindzjas. Lai glābtu pilsētu un atšķetinātu Šredera velnišķīgo plānu, bruņurupučiem palīgā nāk bezbailīgā žurnāliste Eiprila (Megana Foksa) un viņas kolēģis Verns (Vils Ārnets).

Filma angļu valodā ar subtitriem latviešu un krievu valodā.

LIDMAŠĪNAS: DZĒŠ UN GLĀBJ
Planes: Fire & Rescue (2014)

Filma 3D formātā
Filmas garums: 1h 23 min
Žanrs: piedzīvojumu filma, komēdija, animācija
Bez vecuma ierobežojuma

Studijas "Disney" animācijas filmas "Lidmašīnas" turpinājums!
Pēc leģendārās uzvaras lidmašīnu sacīkstēs Dastijs uzzina, ka viņa dzinējs ir stipri cietis un viņš nekad vairs nevarēs piedalīties lidmašīnu ātruma sacīkstēs. Dastijs nolemj meklēt sev jaunu arodu un iepazīstas ar drošsirdīgo ugunsdzēsēju un glābēju komandu, kuru vada pieredzējušais helikopters Reindžers. Bezbailīgajai lidaparātu un buldozeru komandai būs jāstājas pretī postošākajam meža ugunsgrēkam un Dastijs atklās, kādas grūtības ir jāpārvar, lai kļūtu par īstu varoni.

Filma dublēta latviešu un krievu valodā.

Režisors: Robert Gannaway

Lomās: Julie Bowen, Ed Harris, Stacy Keach, Wes Studi, John Michael Higgins

Filmu kompānija: Prana Studios, Walt Disney Pictures/Pixar, DisneyToon Studios

VAINĪGAS IR ZVAIGZNES
The Fault in Our Stars (2014)

Žanrs: drāma, romantika
Līdz 12 g.v. neiesakām
Filmas garums: 2h 06 min

Neparastais mīlas stāsts ir par Heizelu, kura cīnās ar vēzi un iet uz atbalsta grupu daudziem citiem tādiem kā viņa, līdz reiz viņa tur satiek Augustu. Viņa parādīšanās ar vēzi slimo bērnu un jauniešu atbalsta grupā pārraksta Heizelas stāstu pilnīgi no jauna. Starp viņiem uzliesmo mīlestība, viņi filozofē par dažādām dzīves tēmām, viņi dzīvo tā, it kā katra diena būtu pēdējā…

Filmas pamatā ir „New York Times” bestsellera autora Džona Grīna darbs, kurš guvis plašu popularitāti visā pasaulē un kurā spīdoši atklāta jautrība, saviļņojums un traģiskums, ko sniedz dzīvība un mīlestība.

Filma angļu valodā ar subtitriem latviešu un krievu valodā.

Režisors: Josh Boone

Lomās: Shailene Woodley, Ansel Elgort, Willem Dafoe, Nat Wolff, Laura Dern, Sam Trammell, Mike Birbiglia, Emily Peachey

Filmu kompānija: Twentieth Century Fox

TU ESI ŠEIT
Are you here (2013)

Žanrs: komēdija
Filmas garums: 1h 52 min
Līdz 16 g.v. neiesakām

Vietējās televīzijas laika ziņu diktoru – vieglprātīgo brunču mednieku Stīvu Dalasu kādudien uzmeklē bērnības draugs Bens Beikers, kurš jūtas apjucis pēc sava tēva nāves un meklē atbalstu grūtā brīdī. Daudziem par pārsteigumu, nelaiķis visu savu īpašumu un prāvu naudas summu novēlējis ekscentriskajam dēlam, atstājot bešā Bena māsu Teriju – lietišķu sievieti, kura ar šādu lēmumu negrasās samierināties un mantojuma dēļ gatava tiesāties.

"Tu esi šeit" ir asprātīga un sirsnīga komēdija par patiesu draudzību, kura, filmas varoņa Stīva vārdiem runājot, "ir daudz retāk sastopama nekā mīlestība".

Filmas režisors un scenārija autors ir vairākkārtējais "Emmy" balvu laureāts Metjū Vainers, pasaulslaveno seriālu "Soprano ģimene" un "Mad Men" veidotājs. Galvenās lomas izpilda skatītāju iemīļotie komiķi Ouens Vilsons ("Viesnīca "Diženā Budapešta"", "Pusnakts Parīzē"), Zaks Galifianakis ("Paģiras", "Paspēt laikā") un Eimija Polere ("Uz slavas asmens").

Filma angļu valodā ar subtitriem latviešu un krievu valodā.

Režisors: Matthew Weiner

Lomās: Owen Wilson, Zach Galifianakis, Amy Poehler

Filmu kompānija: Gilbert Films

DEVĒJS
The Giver (2014)

Žanrs: drāma, fantastika, fantāzija
Filmas garums: 1h 34 min
Līdz 12 g.v. neiesakām

Jona dzīvo nevainojamā sabiedrībā, ko neplosa kari, nesaskaņas, ciešanas, kurā nav ne prieka, ne atmiņu. Ikviens šajā sabiedrībā dzīvo saskaņā ar noteiktu kārtību, nesaskaroties ar izvēles grūtībām.

Padome nolemj, ka jauneklim jākļūst par sabiedrības pagātnes atmiņu glabātāju, pārņemot tās no Devēja.

Jonam atklājas patiesība par īsto pasauli un visu, kas ar to saistīts – prieku, baudu un arī sāpēm.

Filmas pamatā amerikāņu rakstnieces Luisas Lorijas zinātniskās fantastikas romāns jauniešiem "Devējs" (The Giver), kas tiek uzskatīts par vienu no ietekmīgākajiem darbiem mūsdienu literatūrā zinātniskās fantastikas žanrā. Grāmata izdota arī Latvijā.

Filma angļu valodā ar subtitriem latviešu un krievu valodā.

Režisors: Phillip Noyce

Lomās: Alexander Skarsgård, Meryl Streep, Katie Holmes, Jeff Bridges, Brenton Thwaites, Taylor Swift

Filmu kompānija: Walden Media, Weinstein Company

JAUNS SĀKUMS
Begin Again (2014)

Žanrs: komēdija, drāma, romantika, muzikāla filma
Filmas garums: 1h 44 min
Līdz 12 g.v. neiesakām

Grēta un viņas draugs Deivs ir muzikanti un dziesmu autori, kuri ir kopā jau ilgus gadus kopš koledžas laikiem. Brīdī, kad Deivs saņem piedāvājumu ierakstīt albumu no lielas ierakstu kompānijas, viņi pārvācas uz dzīvi Ņujorkā. Jauniegūtās slavas savaldzināts Deivs pamet Grētu un uzsāk savu jauno mūziķa karjeru.

Grētas dzīvē pozitīvu pavērsienu ienes nejauša satikšanās ar Denu – izbijušu ierakstu kompānijas menedžeri. Brīdī, kad Dens ierauga Grētu muzicējam nomaļā pilsētas klubā, viņu vienā mirklī apbur meitenes muzikālais talants un šarms. Ar šo nejaušo sastapšanos abu dzīves ir nesaraujami krustotas, ļaujot sadziedēt brūces un sasniegt jaunus mērķus gan profesionālajā karjerā, gan privātajā dzīvē. Jauns dzīves sākums izstāstīts uz Ņujorkas vasaras fona.

Filmā “Jauns sākums” galvenās lomas atveido Keira Naitlija (“Anna Kareņina”, “Lepnums un aizspriedumi” un “Karību jūras pirāti” triloģija), kas pati arī ir iedziedājusi savas dziesmas, Marks Rufalo (“Krāpšanas ilūzija”, “Atriebēji” un “Slēgtā sala”), kā arī grupas “Maroon 5” solists Adams Levīns. “Jauns sākums” scenārija autors un režisors ir oskarotās filmas “Vienreiz” autors Džons Kārnijs.

Filma angļu valodā ar subtitriem latviešu un krievu valodā.

Režisors: John Carney

Lomās: Keira Knightley, Mark Ruffalo, Hailee Steinfeld, Adam Levine, CeeLo Green, James Corden, Catherine Keener

Filmu kompānija: Exclusive Media Group, Apatow Productions, Sycamore Pictures, Likely Story

ATPESTĪ MŪS NO ĻAUNA
Deliver Us from Evil (2014)

Žanrs: trilleris, šausmu filma
Filmas garums: 0h 01 min
Līdz 16 g.v. neiesakām

Ģimenes problēmu nomocīts Ņujorkas policists uzsāk satraucošu un neizskaidrojamu noziegumu izmeklēšanu. Lai tos atrisinātu, viņš lūdz palīdzību mācītājam, kurš ir pazīstams ar savām netradicionālajām metodēm un uzskatiem. Kopīgi viņi uzsāk cīņu pret šausminošajiem un dēmoniskajiem iemiesojumiem, kuri terorizē pilsētu, lai reizi par visām reizēm pieliktu punktu slepkavībām un citiem noziegumiem, kas ir satricinājuši visu pilsētu. Filmas pamatā ir grāmata, kas ir balstīta uz Ņujorkas policista reālajā dzīvē izmeklētajiem noziegumiem.

“Vientuļais reindžers” un “Karību jūras pirātu” filmu sērijas veidotāja Džerija Brukhaimera un filmu “Sinisters”, “Diena, kad apstājās Zeme” un “Emīlijas Rouzas ļauno garu izdzīšana” režisora Skota Deriksona jaunajā šausmu filmā galvenās lomas atveido Eriks Bana (“Izdzīvojušais”, “Zvaigžņu ceļš” un “Troja”), Edgars Ramiress (“Slepenā operācija "30 pēc pusnakts"”, “Borna ultimāts” un “Domino”) un Olīvija Mūna (“Maģiskais Maiks”, “Dzelzs Vīrs 2” un “Neprātīgais vakars”).

Filma angļu valodā ar subtitriem latviešu un krievu valodā.

Režisors: Scott Derrickson

Lomās: Eric Bana, Edgar Ramirez, Olivia Munn, Sean Harris, Joel McHale

Filmu kompānija: Screen Gems, Jerry Bruckheimer Films

Vairāk lasiet www.kinoballe.lv