Piektdien, 5.aprīlī, pulksten 18 Liepājas muzeja pirmā stāva izstāžu zālēs gadskārtējo pavasara izstādi atklās biedrība "Mākslas kolēģi".

Biedrība "Mākslas kolēģi" jau piecus gadus rīko glezniecības izstādi – līdz šim ar nosaukumu "Pavasara atmoda" – kurā tika aicināti piedalīties Liepājas profesionālie mākslinieki, mākslas studenti un neprofesionāļi, biedrības biedri un "nebiedri".

Šogad, piedzīvojot pārmaiņas biedrības kolektīvā, jauns ir arī izstādes nosaukums – "Atkusnis".

"Mainoties gadalaikiem, ziemas salam un sniegiem seko atkusnis – sniega  un ledus blāķi pārvēršas mazās, burbuļojošās tērcītēs, rosinot dabas atmodu un plaukšanu. Arī cilvēku attiecībās mēdz būt sasalums un atkusnis. Mūsu grupas mākslinieki tiecas uz koleģialitāti, saprašanos, draudzīgumu. Pozitīvisms veicina sadarbību, radošu gaisotni, un jaunu mākslas darbu tapšanu," nosaukuma maiņu pamato biedrības vadītāja Ilze Eniņa.

Tāpat mainīts arī dalībnieku atlases princips, priekšroku dodot biedrības biedriem, kā arī pieaicinātajiem autoriem.

"Izstādes "Atkusnis" mērķis ir iepazīstināt pilsētas sabiedrību un viesus ar biedrības "Mākslas kolēģi" biedru, kā arī citu Liepājas profesionālo mākslinieku jaunākajiem darbiem, vienlaikus veicinot mākslinieku atpazīstamību, kā arī izglītojot sabiedrību mūsdienu mākslas izpausmēs un sniedzot iespēju novērtēt katra atsevišķa mākslinieka veikumu kopējā izstādes ainā. Izstādes apmeklētājiem būs iespēja novērtēt mākslinieku pēdējo trīs gadu veikumu – glezniecības un grafikas tehnikās veidotus darbus, kā arī zīmējumus un dekoratīvo mākslu," pastāstīja Eniņa.

Darbus izstādei atlasījusi un tās tēlu atbilstoši koncepcijai veidojusi biedrības "Mākslas kolēģi" žūrijas komisija: izstādes koordinatore Liene Eltermane, Ilze Karlsone, Ilze Eniņa, Aldis Kļaviņš, kā arī pieaicinātais Jūrmalas mākslinieku biedrības pārstāvis Jānis Jēkabsons.

Izstādei iesniegtos darbus komisija vērtējusi, vadoties no izstādes tēmas un koncepcijas, autora radošās oriģinalitātes, izpildījuma kvalitātes un vizuālās mākslas laikmetīgajām tendencēm.

Izstādē kopumā ar 35 darbiem piedalās 18 mākslinieki, 14 no kuriem ir biedrības "Mākslas kolēģi" biedri.

Izstāde "Atkusnis" būs skatāma līdz 5. maijam.

NB! Izstādes atklāšanas laikā tiks veikta fotografēšana un video filmēšana. Iegūtie materiāli tiks izmantoti pasākuma publicitātes nolūkos muzeja mājaslapā, sociālajos tīklos, masu medijos.