Piejūras pilsētu Literārā akadēmija gaida jaunus dalībniekus uz lekcijām un meistarklasēm Liepājas Universitātes telpās Kūrmājas prospektā 13 un virtuāli.  Aicināti visi interesenti ar un bez pieredzes, bet ar vēlmi radoši izpausties, informē akadēmijas pārstāve Gunita Lagzdiņa-Skroderēna.

Janvārī Piejūras pilsētu literārā akadēmija (PPLA) atsāk savu darbību un aicina pulkā jaunus dalībniekus, kuri vēlas radoši izpausties rakstīšanā. Vecumam, izglītībai, pieredzei un pārliecībai, kā arī dzīvesvietai nav nozīmes; visu izšķir vēlme uzzināt ko jaunu un darboties, lai radītu ko jaunu. Nodarbības notiks gan attālināti, gan klātienē atkarībā no epidemioloģiskās situācijas. Plānots, ka ik mēnesi būs viena teorētiskā lekcija, viena praktiskā nodarbība un reizi mēnesī vai divos pieredzes stāsts no kāda jau pieredzējuša rakstnieka/dzejnieka/dramaturga.
Šajā laikā tapušos darbus paredzēts apkopot un izdot krājumā.

Pirmais PPLA pasākums (izbraukumsesija) notiks jau 22.janvārī pulksten 13 Zentas Mauriņas piemiņas istabā Grobiņā – radošā rakstīšana un gleznošana "Vakars ar Bēthovenu". Pieteikšanās pie Gundegas Rezevskas (gundega.r@tvnet.lv) vai Lindas Zulmanes (linda.zulmane@inbox.lv).

PPLA dalībnieki līdz šim aktīvi piedalījušies Dzejas dienās, prozas lasījumos un dažādos pasākumus, kā arī paši organizējuši literārus pasākumus. Dalībnieku radītie daiļdarbi publicēti laikrakstos un nozares portālos. Vairāki autori ar panākumiem startējuši konkursos un tikuši pie savām grāmatām vai lugu dramatizējumiem. Tapšanas stadijā ir vēl vairākas grāmatas.

"Piedalīšanās literārajā akadēmijā man devusi daudz interesantu tikšanos, jaunus draugus, iespēju gan parādīt savus darbus citiem, gan pašai izmēģināt spēkus pasākumu organizēšanā. Mājas darbi ir labs atbalsts gan brīžos, kad trūkst ideju, gan tad, kad vienkārši slinkums darīt," raksturo PPLA dalībniece kopš 2018.gada Aija Puzarele.

Ja Tevi interesē šāda veida aktivitātes, raksti: linda.zulmane@inbox.lv vai gunita.skroderena@gmail.com, un saņemsi visu informāciju par gaidāmajām PPLA nodarbībām un pasākumiem. Visu nodarbību apmeklējums ir brīvprātīgs: ja netiec uz kādu, droši pievienojies nākamajā! Izmanto iespēju uzzināt, kā piepildīt sapni par rakstīšanu un savu grāmatu! Vai vienkārši pabūt starp radošiem cilvēkiem draudzīgā un atbalstošā vidē!

Visām PPLA aktivitātēm vari sekot arī kontā "Liepuraksti" portālos "Facebook", "Draugiem.lv" un "Twitter"!