Liepājas simfoniskā orķestra vadītājs Uldis Lipskis ir gandarīts par festivāla "Liepājas vasara" atklāšanas koncertu un izveidojušos sadarbību ar Klaipēdas kamerorķestri.

Kā intervijā "Rietumu radio" sacīja Lipskis, šāds sadarbības projekts prasījis lielu darbu, tomēr rezultāts ir bijis tā vērts, un Liepājas simfoniskā orķestra apvienošanās vienotā ansamblī ar Klaipēdas kamerorķestri un Klaipēdas kamerkori "Aukuras" sniegusi lielu prieku gan mūziķiem, gan klausītājiem, raksta LETA.

"Cerības ir attaisnojušas," sacīja Lipskis. "Ir tāds nodrāzts padomju teiciens – brāļu tautas, – bet kaut kāda dvēseļu brālība tomēr ir, un ar lietuviešu mūziķiem ir ļoti viegli strādāt kopā. Ceru, ka arī jaunajā koncertzālē būs atsevišķi vērienīgi projekti, kur mūs varēs dzirdēt kopā. Centīšos to panākt."

Lipskis arī sacīja, ka festivālā "Liepājas vasara", kas sākotnēji bijis Liepājas simfoniskā orķestra festivāls, iesaistījušās arī citas pilsētas kultūras iestādes, līdz ar to beidzot Liepāja parāda sevi vienā pasākumā vienota un ļoti pārliecinoša.

Jau ziņots, ka par tradīciju kļuvušais mūzikas festivāls "Liepājas vasara" šogad kļuvis par profesionālās mākslas festivālu, piedāvājot plašu kultūras programmu visas vasaras garumā. No 28.maija līdz 30.augustam ikvienam ir iespēja skatīties teātra izrādes, klausīties simfoniskos un kamermūzikas koncertus, kā arī vērot eksperimentālas performances un mākslas izstādes.