Marta sākumā skaistu jubileju svinēs viens no Liepājas teātra iemīļotākajiem aktieriem Egons Dombrovskis, informē Liepājas teātra literārā padomniece Zanda Borga.

Savās skatuves gaitās aktieris nospēlējis daudzus sarežģītus raksturus un patiesi skaistas lomas, ne velti kritiķi uzsvēruši, ka Egons var nospēlēt visu – to spilgti apliecina arī daudzās profesionālās atzinības – aktieris 7 reizes nominēts "Spēlmaņu nakts" balvai, 2 reizes iegūstot labākā aktiera balvu, saņemta arī Harija Liepiņa balva, ko piešķir par izciliem sasniegumiem teātra mākslā, Liepājas Kultūras balva un citas.

"Kur slēpjas aktiera Egona Dombrovska dziļā skatuves pievilcība? Es minētu – nesavienojamā savienošanā. Maigums un bezcerība. Ironija un žēlsirdība. Savus tēlus radīdams, viņš neskaitāmas reizes ir nolaidies elles dziļumos un zina – arī tur var atrast kaut vai atblāzmu no dievišķās dzirksts. Un tad viņš uz skatuves to atklāj," lūgta raksturot Egonu, saka teātra zinātniece Edīte Tišheizere.

Lai nosvinētu jubileju kopā ar skatītājiem, kuri daudzu gadu garumā snieguši aktierim lielu mīlestības devu (Egons 9 reizes saņēmis "Gada labākā aktiera" balvu skatītāju balsojumā sezonas izskaņā), teātrī ar viņa piedalīšanos notiks vairākas izrādes gandrīz nedēļas garumā no 2. līdz 5.martam, kurās varēsim redzēt aktieri visu savu krāšņo lomu daudzveidībā.

Tieši savā dzimšanas dienā – 2.martā – izrādē "Jaunā līgava" aktieris iejutīsies Modesto lomā. Modesto ir cilvēks, kurš glabā ģimenes noslēpumus un uzmana, lai visi noteikumi, paražas un rituāli tiktu ievēroti, lai ģimene, kurai viņš nav vairs tikai sulainis, bet gandrīz vai ģimenes loceklis, varētu laiski turpināt savu sakārtoti paredzamo ikdienu.

3.martā Profesors vadīs 7 rūķīšu bandu izrādē bērniem "Sniegbaltīte un 7 rūķīši".

4.martā tiks rādīta Liepājas teātra vecākā repertuāra izrāde "Ragana", kurā kopā ar Inesi Kučinsku un Kasparu Godu aktieris izspēlēs mīlas trīsstūris senlaiku garā.

Savukārt 5.martā izrādē "Šekspīrs" Egons atveidos 2 lomas – Klerensu un sava vīra musinātāju lēdiju Makbetu, uz skatuves kārtīgi izspēlējoties.

Būsim kopā ar Egonu viņa skaistajā jubilejā!