Līdz ar ierobežojošo pasākumu mīkstināšanu kultūras norisēm brīvdabā, arī šovasar turpināsies nu jau par tradīciju kļuvušie un klausītāju iemīļotie vasaras koncerti "Liepaja Lake Music" – uz ūdens Liepājas ezerā, portālu irliepaja.lv informēja Ieva Dzintare, SIA "Liepaja music" sabiedrisko attiecību speciāliste.


Jūlijā un augustā uz peldošas skatuves tiks piedāvātas astoņas, stilistiski dažādas koncertprogrammas, piedaloties pašmāju popularitāti un atzinību guvušiem māksliniekiem, tādiem kā Mārcis Auziņš, Vestards Šimkus, Aminata, grupa "Saldās sejas", "Keksi", "Latvian Blues Band", kā arī Liepājas jaunie mūziķi – Miks Akots, Jānis Narkevics un Edgars Jānis Kārkliņš.


"Liepaja Lake Music" 2020. gada sezonas koncerti norisināsies svētdienu un trešdienu vakaros pulksten  20 vai 21, neilgi pirms saulrieta. Pasākumu apmeklētāji ūdens ceļu no krasta uz peldošo skatuvi ezerā mēros ar katamarānu, laivu vai plostu, tādejādi pasākuma piedzīvojumam piešķirot vēl lielāku piedzīvojuma un patiesa notikuma garšu.


2020. gada "Liepāja Lake Music" sezonas atklāšana norisināsies svētdienā, 5. jūlijā, uzstājoties latviešu ģitāristam, komponistam un aranžētājam Mārcim Auziņam. 19. un 29. jūlija koncertos klausītājus priecēs jaunie un daudzsološie Liepājas mūziķi – Jānis Narkevics un Edgars Jānis Kārkliņš, kā arī ģitārists Miks Akots. 2. augustā uz peldošās skatuves kāps pianists Vestards Šimkus, 9. augustā enerģijas un rokenrola pilnie "Keksi", 16. augustā grupa "Saldās sejas". 19. augusta vakarā Liepājas ezera viļņos dzirdēsim pārsteidzošo un krāsaino Aminatu, savukārt 2020. gada "Liepāja Lake Music" sezonas noslēgums gaidāms kopā ar "Latvian Blues Band" mūziķiem.


"Liepaja Lake Music" koncertciklu ideja tapusi pirms dažiem gadiem apvienojoties entuziasma pilniem domubiedriem – profesionāliem mūziķiem un pasākumu organizētājiem. Tā tika aizsākta Liepājā vēl nebijusi muzikālā tradīcija: gada saulainākajā laikā klausītājiem un īstiem labas mūzikas cienītājiem piedāvāt koncertus ezerā uz ūdens, visas vasaras sezonas garumā.

"Arī šogad, plānojot piedāvājumu un domājot par mūsu klausītājiem un "Liepaja Lake Music" 2020. gada sezonas mūzikas žanru daudzveidību, esam uzrunājuši lieliskus mūziķus, kuri priecēs ikvienu "Lake Music" klausītāju! Mums ir milzīgs prieks arī par to, ka pamazām mīkstinoties kultūras pasākumu ierobežojošo noteikumu ietvaram, mums tiešām ir šī iespēja projekta ieceri realizēt, piedāvājot klausītājiem koncertus klātienē, neierastā formātā un sniedzot iespēju baudīt lielisku atmosfēru. Mēs ticam, ka 2020. gada „Lake Music" programma būs īpaša ne tikai klausītājiem, bet arī pašiem māksliniekiem, kuriem tik ilgi „dzīvo" koncertu sniegšana ir bijusi pilnīgi vai daļēji neiespējama.", komentē "Liepaja Lake Music" projekta vadītāja Irita Kalēja.


Biļetes uz "Liepāja Lake Music" koncertiem pieejamas iegādei bilesuserviss.lv: Biļešu cenas 7 – 25 eiro.


"Liepaja Lake Music" norisi atbalsta Liepājas Kultūras pārvalde.