Otrdien, 15.oktobrī, tautas studijas „Liepava” čaklās audējas, adītājas un tamborētājas atklāja savu darbu izstādi jaunā ekspozīciju telpā – Velvju zālēs Liepājas muzeja pagrabstāvā.

No kurzemnieciski košo krāsu pārpilnības izstādē, kurai dots nosaukums „Gulta. Grīda. Galds” gluži vai galva reibst, izstādes atklāšanā priecājās Kurzemes tautastērpu informācijas centra vadītāja Lia Ģibiete, kas bija atnākusi sveikt liepavietes kā labākās centra sadarbības partneres.

Sveicēju pulkā bija arī kolēģi – tautas studijas „Kursa” vadītāja Ilma Rubene, tāpat arī muzeja direktore Dace Kārkla, Tautas mākslas un kultūras centra (TMKC) vadītāja Baiba Kļava, kas vēlēja meistarēm savu māku nodot tālāk nākamajām paaudzēm, bet TMKC vadītājas vietnieks Ilgvars Žilinskis bija gatavs turpat, uz vietas, prasmīgajām meistarēm pasūtīt džemperi.

Gan austas, gan tamborētas, gan adītas košas segas un lakati, smalki galdauti, sedziņas un salvetes, arī pa zeķu pārim – bagātīgu pūru zem muzeja pagrabstāva velvēm izstādījušas „Liepavas” meistares.

Būtu vēl kāda zāle bijusi, droši vien būtu arī gultas un galdi, ne tikai pa kādam krēslam...

Izstāde būs apskatāma līdz 8.decembrim.