Piektdien, 31.martā, pulksten 12 Bārtas kultūras namā norisināsies Kurzemes reģiona bērnu un jauniešu folkloras kopu sarīkojums "Amats – zelta dzīves pamats" un Bārtas folkloras kopas "Bārtenieki" 30 gadu jubilejas pasākums "Te man tika padziedāt", informē Dienvidkurzemes novada sabiedrisko attiecību speciāliste Ilze Elbere.

Sarīkojumā piedalīsies Dienvidkurzemes novada, Liepājas pilsētas, Alsungas, Ēdoles un Kuldīgas bērnu un jauniešu folkloras kopas, lai kopīgi sadziedātos, sadancotos, saspēlētos un izrādītu sagatavotās programmas. Kopas cīnīsies par iespēju piedalīties ikgadējā Latvijas sarīkojumā "Pulkā eimu, pulkā teku", kas šogad notiks 20. un 21. maijā Cesvainē.

Pasākuma ietvaros savu 30. dzimšanas dienu svinēs arī Bārtas pamatskolas skolotāju Mudītes Meļķes un Olgas Balbārdes 1993. gadā dibinātā Bārtas folkloras kopa "Bārtenieki". Šo gadu laikā kolektīvā piedalījušies vairāki simti bērnu.

"Uz kopā sanākšanu aicinām visus bijušos dalībniekus, līdzi ņemot fotogrāfijas, kurās fiksēta kolektīva darbība gan pasākumos, konkursos, svētkos un festivālos, gan sadzīvē. Lai visi kopā sanāktu, atcerētos un svinētu svētkus Bārtas tautas dziesmai," aicina Bārtas kultūras pasākumu organizatore Gunta Klievēna. Par savu dalību informēt, zvanot 29247374 vai 26438551.

Dienas laikā dalībniekiem būs iespēja piedalīties Bārtas kultūras nama TLMS "Kamolītis" radošajās darbnīcās Latvijas tradicionālo prasmju "Satiec savu meistaru" pasākuma ietvaros. Pasākuma aktivitātes Bārtas kultūras namā norisināsies arī 1. aprīlī no plkst. 11.00, kur aušanas darbnīcās būs iespēja mācīties auduma uzmešanu stellēs un aust grīdas celiņu.

Savukārt, 10.aprīlī pulksten 12 Bārtas kultūras namā aicināti visi, esošie un bijušie, bārtenieki ar ģimenēm uz aktīvo bārtenieku saietu "Pavasara balsis Bārtā un Prāta vētra", kurā noritēs diskusijas par Bārtas iedzīvotājiem svarīgām lietām, izdziedās un izgaršos Bārtas smeķi.
Foto: "Pulkā eimu, pulkā teku" pasākums Liepājā, 2022.gada maijs.