Atbalstu ideju realizēšanai saņems 14 no 53 kultūras projektu konkursam iesniegtajiem projektiem. Šo projektu realizēšanas termiņš paredzēts no 2023.gada 1.marta līdz 2024.gada 28.februārim. Visvairāk iesniegti projekti mūzikas un dejas nozarēs, tiem seko starpdisciplinārās jomas projekti un vizuālās mākslas projekti. Otro kultūras projektu šogad plānots izsludināt vasaras vidū, Informē Liepājas Kultūras pārvaldes projektu vadītāja Ieva Puka.

Konkursam iesniegtos projektus izskatīja žūrija, kuras priekšsēdētājs ir Liepājas Kultūras pārvaldes vadītāja vietnieks Nauris Lazdāns. Komisijas sastāvā Liepājas muzeja filiāles "Liepājas 17. – 19.gs. interjera muzejs "Hoijeres kundzes viesu nams"" vadītāja Ieva Dzintare, "Liepājas teātra" valdes priekšsēdētājs Herberts Laukšteins, "Liepāja – Eiropas kultūras galvaspilsēta 2027" projekta vadītāja Inta Šoriņa, rakstniece Jana Rūce, uzņēmēja, projektu "Juliannas Pagalms", "Peldmāja" līdzautore un vadītāja  Zane Sauka, Liepājas Simfoniskā orķestra Mārketinga un komunikācijas daļas vadītājs Dzintars Hmieļevskis un kora "Laiks" diriģente Ilze Balode.

Svarīgākie vērtēšanas kritēriji jeb konkursa prioritātes tradicionāli ir veicināt mūsdienīgas un intelektuālas kultūrvides attīstību Liepājā, piedāvāt jaunu un inovatīvu kultūras ideju realizēšanu pilsētā, kas spēj radīt rezonansi un būt unikālas Latvijas un starptautiskā mērogā, nodrošināt kultūras norišu kvalitāti un daudzveidību, tradicionālās un laikmetīgās kultūras attīstību, kā arī veicināt Liepājas pilsētas iedzīvotāju līdzdalību kultūras dzīves norisēs.

Kultūras projektu konkursā pieteikumus varēja iesniegt tikai par tādiem notikumiem vai pasākumiem, kuru realizācija plānota Liepājā un to rezultāts būtu sabiedriski nozīmīgs ieguvums pilsētai. Projektu izvērtēšanā svarīgi aspekti bija iesniegto projektu kvalitāte, tajos plānoto kultūras norišu konceptuālās idejas un daudzveidība, tradicionālās un laikmetīgās kultūras attīstība un citi kritēriji. Informācija liepājniekiem, kad notiks atbalstīto projektu aktivitātes, būs pieejama sekojot līdzi notikumiem kalendars.liepaja.lv.