No 5. aprīļa līdz 19. maijam "Promenade Hotel" 2. stāvā, Hika zāles terasē, būs skatāma fotogrāfiju izstāde "Bordo vīna dārzi", bet restorāns "Piano" piedāvās franču  ēdienkarti.

Izstādes atklāšana paredzēta 5. aprīlī pulksten 16, bet to būs iespējams apskatīt katru dienu no pulksten  8 līdz 20.

Par godu izstādei restorānā "Piano" norisināsies Francijas dienas, kuru laikā būs iespēja nobaudīt franču virtuves maltītes no īpašas četru kārtu ēdienkartes, ko sagatavojis "Piano" šefpavārs Dāvis Veilands, kā arī ēdieniem īpaši piemeklētus Bordo vīnus.

Izstāde "Bordo vīna dārzi" 
Fotogrāfiju izstādi "Bordo vīna dārzi" piedāvā Francijas institūts. Tā tapusi 2018.gadā sadarbībā ar Bordo vīnu interprofesionālo komiteju (Le Comité interprofessionnel des vins de Bordeaux) akcijas "Francijas garša"/"Good France" ietvaros.

Bordo vīnu interprofesionālā komiteja (CIVB), kas izveidota 1948. gadā, aptver trīs ar Bordo vīnu ražošanu saistītas jomas: vīnkopību, tirdzniecību un kurtāžu. Nu jau 30 gadus CIVB ar savu Bordo vīnu skolu pedagoģiskā un izklaidējošā veidā nodod gan privātpersonām, gan profesionāļiem Bordo vīna dārzu kopēju prasmes un dzīves stilu. Pārstāvēta 19 pasaules valstīs, Bordo vīna skola ar savu akreditēto mācībspēku komandu izglīto ik gadu vairāk nekā 100 000 personas.

Akcija "Francijas garša 2019"
Šis starptautiskais pasākums aizsākās 2015. gadā pēc tam, kad «maltīte franču gaumē» tika iekļauta UNESCO nemateriālā kultūras mantojuma sarakstā. Tādejādi ik gadu 21. martā restorāni, kas izteikuši vēlmi iesaistīties šajā akcijā, piedāvā saviem viesiem piedzīvot dzīves baudīšanas pieredzi à la française, izceļot gan franču virtuves inovatīvo raksturu, gan tās pamatvērtības: prieku dalīties ar maltīti, cieņu pret ēdienu, līdzcilvēkiem un mūsu planētu.

Šajā gada akcija "Francijas garša/Good France" cildina Provansas produktus un atbildīgu gastronomiju.

Šefpavāri visā pasaulē no augstākās klases virtuves līdz kvalitatīvajiem bistro iesaistījušies šajā akcijā, kurā piedalās arī 14 restorāni Latvijā, tostarp restorāns "Piano".

Bordo vīna dārzi
Francija ir zināma kā gastronomijas un kulinārijas lielvalsts, un Bordo ir prestižākais un lielākais vīna reģions Francijā, kas vispasaules ievērību ir ieguvis ar smalko Bordo vīnu kultūru.

Bordo vīna dārziem veltītā fotogrāfiju izstāde iepazīstina ar Bordo reģiona neticamo daudzveidību.

Bordo vīnogulāju stādījumi atrodas novadā, kas cieši saistīts ar Garonas upes izteku. Bagātais reģions devis dzīvību 65 apelācijām*, no kurām ikvienai piemīt savs unikāls rokraksts.

Pateicoties mērenajam piejūras klimatam, Bordo reģionā ideālos apstākļos tiek audzētas tādas visā pasaulē plaši pazīstamas vīnogulāju šķirnes kā Merlot, Cabernet Franc un Cabernet Sauvignon.

Vīna izcelsme vispirmām kārtam ir saistīta ar cilvēces vēsturi. Vai tie būtu tapuši lielās vīna darītavās – pilīs, kooperatīvos vai nelielos ģimenes uzņēmumos, Bordo reģiona vīri un sievas cenšas ar aizrautību ražot autentiskus, līdzsvarotus un izsmalcinātus vīnus.

Bordo vīndari prot savienot vīna darīšanas tradīcijas ar inovācijām, kā, protams, arī izaudzēt augstvērtīgas vīnogas. Tie ir galvenie posmi vīna darīšanas procesā, kas garantē Bordo reģiona vīnu kvalitāti un vienreizīgumu.

Nu jau 25 gadus Bordo vīna ražotāji kopīgi un katrs individuāli strādā ar mērķi nodrošināt vīna ražošanas nozares ilgtspējīgu attīstību. Uz šo brīdi 45% no visiem Bordo vīnu dārziem ir ieguvuši vairākus zīmolus, kas apstiprina to atbilstību videi draudzīgai ražošanai.

Francijas institūts Latvijā
Francijas institūta Latvijā galvenais uzdevums ir palīdzēt iepazīt un popularizēt franču kultūru, attīstīt sadarbību ar Latviju augstākajā izglītībā un zinātnē, vienlaikus piedāvājot atklāt pasaules frankofonās kultūras dažādību. Institūts atrodas pašā Rīgas centrā, Elizabetes ielā 59.

Francijas institūta darbība ir izvērsta vairākās jomās, piemēram, tas piedāvā franču valodas kursus; kultūras pasākumus Francijas institūta telpās un ārpus tā; mediatēku, kuras krājumā brīvi pieejami vairāk nekā 13 000 dokumenti, kas nodrošina bagātu un daudzveidīgu piekļuvi franču un frankofonajai kultūrai; sniedz konsultācijas interesentiem, kuri vēlas studēt Francijā; veicina sadarbību  kultūrā, izglītībā, zinātnē, augstākajā izglītībā, valsts pārvaldes vai audiovizuālajā jomā.

*Apelācija – vīna izcelšanās vieta