Sestdien, 7. janvārī, Liepājas mākslas galerijā „Promenade” tiks atklāta Viļņa Bulava personālizstāde „Vairāk vai mazāk pazīstami ģīmīši”

Ekspozīciju veidos galerijai „Promenade” ne tik ierasti tradicionālais klasiskais repertuārs, bet gan daudzu Liepājas pilsētā un Latvijā populāru cilvēku karikatūras. Tieši tāpēc mākslinieks izvēlējies tik savdabīgu un humoristisku izstādes nosaukumu.

Vilnis Bulavs dzimis 1973.gada 18.oktobrī Liepājā. 1991.gadā beidzis J. Rozentāla Rīgas mākslas vidusskolu, bet septiņus gadus vēlāk absolvējis Latvijas Mākslas akadēmijas grafikas nodaļu, ieguvis arī mākslas maģistra grādu. Ar saviem darbiem piedalījies Liepājas mākslinieku kopizstādēs. Bijušas arī vairākas personālizstādes. Piedalījies visos Aivara Kleina organizētajos plenēros „Liepājas Marīna” un „Pilsēta un Jūra”. Pārsvarā strādā akrila un pasteļa tehnikās, kā arī zīmē ilustrācijas un karikatūras dažādiem preses izdevumiem. No 2003. gada ir pasniedzējs Liepājas mākslas vidusskolā. Kopš 2004.gada sadarbojas ar laikrakstu „Kursas Laiks”.

Neilgi pirms gadu mijas mākslinieka vārds plašākai sabiedrībai kļuva zināms ar faktu, kad kādu viņa karikatūras žanrā zīmētu darbu neiekļāva Liepājas muzeja organizētajā Liepājas mākslinieku tradicionālajā rudens kopizstādē 2011. gada novembrī, kas bija aplūkojama viesnīcas "Promenade"  Hika zālē. Mākslas darbā bija attēlots Liepājas pilsētas mērs Uldis Sesks, kurš pēc tam minēto darbu no mākslinieka iegādājās. Taču vēl pirms šī gadījuma Vilnis Bulavs izpelnījās vispārēju mediju uzmanību ar Liepājas mēra Ulda Seska un Ventspils domes priekšsēdētāja Aivara Lemberga partiju savienībai veltīto karikatūru.

Visi interesenti uz izstādes atklāšanu un tikšanos ar mākslinieku Vilni Bulavu paicināti 7. janvārī plulksten 16. Izstādi liepājniekiem un pilsētas viesiem būs iespēja apskatīt līdz 2012. gada 7. februārim.