Neformālā mākslinieku apvienība "FonArtGroup" ("F.A.G.") ar savu otro kopizstādi demonstrē iekšēju attīstību un solidaritāti.

Otrdien, 6.augustā, Latviešu biedrības nama galerijā Liepājas mākslinieku apvienība "FonArtGroup" ("F.A.G.") atklāja savu otro izstādi. Tās neformālos dalībniekus Ivonnu Kalitu, Dinu Danosu, Iritu Timbru, Uldi Rubezi un Gunti Otaņķi vieno formālas kopā gleznošanas stundas svētdienās „Prison bar” (iespējams, tikšanās vieta tiks mainīta!), eļļas, akrila, kā arī jauktajās tehnikas izmantošana darbos un jebkurai radošai apvienībai raksturīgā garīgā kopība.

Salīdzinot ar "F.A.G." pirmo izstādi pērnajā augustā, jūtama attīstība un profesionāla izaugsme, vērtē mākslinieks Valdis Mackars.

Guntis Otaņķis, atklājot ekspozīciju, bilda: pārsteigumi ir un nav, autori un viņu darbi ir zināmi, tajā pašā laikā tajos ir arī kas jauns.

Par izstādes koptēlu noteikti jāpateicas kuratorei Ievai Rubezei, kura ne tika iekārtoja, bet arī atlasīja darbus, kas tikai daļēji bija tie paši, kurus rādīt plānoja izstādes dalībnieki.

Ekspozīciju vienojošs elements ir nesen (pirms nedēļas) peldoties noslīkušā mākslinieka un vairāku izstādes dalībnieku sena drauga Ērika Pudzēna tēva, amatnieka ar zelta rokām, darinātā laiva.

Otrādi apgāztā laiva novietota tā, ka nav šaubu – tā traucas Ulda Rubeža uzgleznotajā zilajā tālē, aizvedot sev līdzi nezināmajā ne tikai mirušo mākslinieku, bet arī viņa kolēģu atmiņas, ilgas un sapņus.

Ikviens laipni aicināts apskatīt izstādi līdz 31.augustam.

Pēc tam var gaidīt 2014.gada augustu, kad "F.A.G." sola jaunu "zināmi nezināmā" ekspozīciju.