Novembra beigās Liepājas Universitātes Mākslas pētījumu laboratorijā aizvadīts tradicionālais festivāls "Update", kurā jauno mediju mākslas studenti un profesionāļi piecas dienas aizvadīja darbnīcās, meistarklasēs, diskusijās un prezentācijās, informē Liepājas Universitātes galvenā sabiedrisko attiecību speciāliste Simona Laiveniece.

Šobrīd Humanitāro un mākslas zinātņu fakultātes ēkā Kūrmājas prospektā 13 ir skatāma festivāla fotogrāfiju izstāde, kura tapusi pasniedzēja Petras Saulenas vadībā, bet fotogrāfiju autori ir Liepājas Universitātes jauno mediju mākslas un dizaina studenti un Viļņas Mākslas akadēmijas un tās Klaipēdas filiāles studenti un absolventi.

Viena no festivāla rīkotājām, maģistra studiju programmas "Jaunie mediji un audiovizuālā māksla" direktore Maija Demitere skaidro: "Šajās fotogrāfijās autori atklāja neredzamo mikroplastmasas daļiņu piesārņojumu vidē. Attēli ir veidoti mikrogrāfijā, ar mikroskopu, bet analogajā procesā ir veidotas fotogrāfijas. Var teikt, ka tika fotografēti atkritumi, un rezultātā ir radītas krāsainas fotogrāfijas. Man pašai ir īpašs prieks, ka šis festivāls viss bija par ekoloģiju – par to runāja pat tie, kas strādā ar mākslīgo intelektu."

Fotogrāfijas Liepājas Universitātes Humanitāro un mākslas zinātņu fakultātes otrajā stāvā ir apskatāmas līdz pat gada beigām.