Trešdien, 30.aprīlī, pulksten 15 Latviešu biedrības namā Dizaina un mākslas vidusskolas pasākuma "Zelta griezums" ietvaros  atklās skolas materiālu dizaina audzēkņu darbu izstādi.

Izstādē eksponēti pēdējo kursu audzēkņu kvalifikācijas darbi, kvalifikācijas darbu projekti un kursa darbi. Izstāde būs skatāma līdz 25.maijam.

Liepājas Dizaina un mākslas vidusskolu jau septīto gadu no 30.aprīļa līdz 16.maijam organizē pasākumu "Zelta griezums", kura šī gada tēma ir "Impulss". Izstādes kuratore un Liepājas Dizaina un mākslas vidusskolas direktores vietniece radošajā darbā Sandra Zāle-Zālīte atzīst, ka "impulsu summa jebkurā slēgtā sistēmā pārvēršas par noteiktiem lielumiem, kas šoreiz ir apskatāmi Liepājas Dizaina un mākslas vidusskolas materiālā dizaina izglītības programmu audzēkņu darbu izstādē. Tās ir impulsu fiksācijas, kas materializējušās dažādos dizaina produktos".

Kā jau iepriekš vēstīts "Zelta griezums" tiek organizēts ar mērķi veicināt sabiedrības informētību un izpratni par dizaina, mākslas un radošās industrijas nozīmi Latvijas attīstībā un mācību iestādes lomu tajā. Pasākuma ietvaros notiks konference, tiks atklātas izstādes, notiks diskusijas, absolventu sveikšana un prezentācijas.

Katru gadu Liepājas Dizaina un mākslas vidusskola apzina skolas absolventu tālākās gaitas. Daudzi no viņiem turpina mākslas ceļu ar izciliem sasniegumiem Latvijā un ārpus Latvijas robežām. Lai nepazaudētu saikni ar absolventiem un veicinātu sabiedrības informētību par Liepājas Dizaina un mākslas vidusskolas bijušo audzēkņu sasniegumiem, pirms septiņiem gadiem radās ideja organizēt pasākumu "Zelta griezums".

Pasākums "Zelta griezums" ir publisks, visas aktivitātes tajā ir bez maksas.