Otrdien, 3.novembrī, pulksten 17 Liepājas Latviešu biedrības nama Galerijā notiks fotomākslinieka Aivara Rozenbaha izstādes "Cianotipija" atklāšana.

Izstādē būs apskatāmi vairāki desmiti fotoattēlu, kas darināti cianotipijas tehnikā. Apmeklētājiem izstāde pieejama līdz mēneša beigām, katru dienu no pulksten 10 līdz 19. Ieeja bez maksas.

Cianotipija (cyanotype) ir viens no pirmajiem foto procesiem, ko 19. gadsimta vidū atklāja angļu astronoms Džons Heršels. Kā stāsta mākslinieks A. Rozenbahs, tad viens attēls var tapt līdz pat 40 minūtēm. Cianotipijas tehnikā darinātie fotoattēli fiksē kustību un iepriekš nekad nevar paredzēt, kāds tieši būs rezultāts. Līdz ar to, katrs fotoattēls ir unikāls un nav otra tāda paša. A. Rozenbahs šādā tehnikā veido fotogrāfijas apmēram jau astoņus gadus, un norāda, ka ar to Latvijā nodarbojas tikai nedaudzi fanātiķi.

Izstādē apskatāmie darbi ir dažādu tēmu salikums un pārsvarā fotoattēli ir zilos toņos. Ikviens ir aicināts apmeklēt izstādes atklāšanu, satikt autoru un uzzināt vairāk gan par cianotipijas fototehniku, gan arī par darbu tapšanas procesu.